Приложенията за Android, чрез които можем да търсим всичко в Интернет

Като проект на Google, Android логично разчита по подразбиране на търсачката на интернет гиганта. Тя е една от най-добрите в света и компанията дължи на нея много голяма част от успеха си. Но въпреки това има потребители, които търсят алтернативни търсачки. AndroidAuthority ни представя пет подобни предложения, чрез които можем да търсим всичко в мрежата.

 

Brave Browser

Това е популярен браузър, който обединява и други функции в себе си. Сред тях е блокиране на реклами и изскачащи прозорци, HTTPS форсиране на всички елементи и др. Има и собствена търсачка, която не пази данни за предишни търсения и не анализира потребителя.

 

DuckDuckGo Privacy Browser

Това е една от старите и популярни алтернативи на Google. Може да се използва и с браузъри като Chrome И Firefox, но си има и собствен браузър, който също има доста функции за сигурност. Сред тях е автоматично активиране на HTTPS за всички връзки, блокиране на проследяващи тракери, изчистване на историята и др. Търсачката също следва тази философия и не събира данни за потребителя, но предлага всички модерни функции като търсене в социални мрежи, карти и др.

 

 

Firefox Browser

Още един известен браузър с голямо разнообразие от функции. Една от тях е възможност за потребителя да добави която търсачка поиска и тя да е основната. Има голям избор от вградени търсачки, но и възможност да се добавят още.

 

 

Microsoft Bing Search

Bing е втората по популярност търсачка в света, макар и да има десетки пъти по-малък пазарен дял. Bing има доста възможности и предлага огромно разнообразие от услуги и функции. Има и интересен подход с Microsoft Rewards, които дават виртуални награди за използване на Bing.