Facebook ще смени името си

Facebook е технологичен гигант с доста противоречива репутация. Създателите на най-голямата социална мрежа стават обект на все повече критики. Причините са свързани със сигурността на личните данни и начина, по който се съхранява информацията на потребителите. През последните години няколко пъти станахме свидетели на изтичане на поверителни данни за милиони потребители.

Въпреки опитите на Facebook темата продължава да е доста деликатна и да генерира негативно мнениe сред много хора. Бъдещите планове предвиждат сливането на Messenger, WhatsApp и Instagram в една обща платформа. Този процес вече започна, но ще отнеме години преди да бъде завършен.

Компанията не крие интереса си към технологиите с добавена и виртуална реалност, които ще имат все по-голямо значение в живота на милиони потребители.

 

 

Само преди няколко седмици ви съобщихме какво ще представлява бъдещето на Facebook – метавселената. Амбициозният проект предвижда създаването на дигитален свят, в който потребителите съществуват и комуникират помежду си. Транзицията от класическата социална мрежа към новата идея за метавселената ще бъде сериозно предизвикателство и приоритет за Facebook.

Вече ви информирахме как над 10 000 специалисти в Европа ще работят върху метавселената на Facebook. Следващата голяма стъпка напред е да се акцентира върху важността на технологията, като се промени името на Facebook. Тази идея е на дневен ред и може да бъде обявена официално от Maрк Зукърбърг на 28 октомври, когато е годишната среща с разработчиците, съобщава TheVerge.

Това няма да е първият случай на голяма компанията, която променя името си. Google реорганизираха своя бизнес и създадоха Alphabet през 2015г. Година по-късно Snapchat се преименуваха на Snap Inc.

 

Oще oт Digital: 8 полезни трика във Facebook, които може би не знаете