YouTube вече ще ни показва кои са най-интересните моменти от видео клиповете

YouTube е една от страниците в интернет, която генерира най-голям трафик. Компанията поддържа локални версии на платформата в 88 държави, за да улесни достъпа до съдържанието. Не е изненадващо, че повече от половината от клиповете се гледат от мобилни устройства.

Всяка минута потребителите ъплоудват 300 часа клипове, като консумацията на съдържание надхвърля 5 млрд.

гледания на денонощие. Огромната колекция от видео в YouTube е гаранция, че ще продължи да бъдем доста активни в своите профили. Вече се работи над интеграция на Google Assistant в мобилната версия, която препоръчва съдържание, съобразно видеото, което гледате.

Засега това е експеримент, който се провежда между потребителите с премиум акаунти, но е само една от идеите за развитие на YouTube, над които се работи.

 

 

От AndroidPolice ни информират за нова функционалност, която показва кои са най-популярните части от видеото сред другите потребители. Google искат да добавят т.нар. “Еngagement Graph” секция над слайдера за превъртане на видеото.

Така потребителите ще могат по-бързо да се ориентират кои моменти от клипа могат да бъдат по-интересни. Колкото по-висока е визуализираната графика, толкова по-гледан е съответния епизод от видеото.

На този етап Google тества функцията с ограничен брой потребители. Ако отзивите са позитивни вероятно повече хора ще имат възможността да виждат кои са най-гледаните части от клиповете в YouTube.