Adidas създадоха 3D принтирани очила с тегло от едва 20 грама

Технологиите за 3D принтиране са любопитна иновация, която вече намира приложение в различни сектори, проекти и бизнес инициативи. Благодарение на тази иновация е възможно да се отпечатат малки компоненти и обекти, но също къщи и цели сгради. Аdidas също използваха техниките за 3D печат в разработката на любопитен продукт.

Дизайнерите на компанията този път не са се фокусирали върху ново поколение спортни обувки, а вместо това създават чифт слънчеви очила.

Името на въпросния модел е Adidas 3D CMPT, като производството с 3D принтер позволява да се намали значително теглото им.

Според официалните данни очилата тежат едва 20 грама. Аdidas потвърдиха, че са си партнирали с италианския бранд Marcolin Group в производството на 3D CMPT, съобщава NewAtlas.

 

 

Oсновата на очилата представлява найлонова рамка, която наподобява гъвкава решетка. Използването на 3D техника от последно поколение позволява да се отпечата модула, който е допълнен от гумирано покритие  и контактни точки в краищата. Аdidas 3D CMPT използва UV-блокираща поликарбонатна леща Adidas Base 7.

По този начин се осигурява визуална дефиниция при всякакви всевъзможни метеорологични условия, но се намалява и умората на очите. Компанията планира да произведе ограничена серия от 150 бройки, за да промонира Adidas 3D CMPT.

Членовете на Creator Club ще могат ексклузивно да поръчат очилата в седмицата, която започва на 23 август. Цената на Adidas 3D CMPT е $415.

 

Oще от Digital: Adidas създадоха първите спортни обувки, които могат да се персонализират с блокчета от Lego