Лесен трик за iPhone позволява да спрем неподходящите предложения на Siri при въвеждане на текст

Гласовата услуга Siri може да бъде полезна на собствениците на iPhone в доста ситуации, но както всеки софтуер има и своите недостатъци. Виртуалният асистент е разработен да улеснява потребителите с действия като въвеждане на текст, стартиране на обаждане, търсене в интернет, добавяне на събития в календара, стартиране плейлисти в Spotify и др.

Apple винаги опитват да подобряват изживяването на своите потребители и постоянно оптимизират възможностите на т.нар. Siri Suggestions.

Както името подсказва тази функция  в iOS предлага преки пътища за достъп до действия, които са базирани на индивидуалната активност на потребителите.

Siri е програмирана да препоръчва текст, икони за бърз достъп до приложения, търсене в  браузъра Safari, които смята, че са подходящи и ще ви спестят време. Когато започнете да добавяте потребители към имейл или събитие в календара Siri ще ви препоръчва хора, които вероятно искате да включите на база на предишната история на комуникация.

 

 

Ако получите входящо обаждане от непознат номер Siri ще потърси за телефонни номера в имейлите, които може да идентифицират съответния абонат. Siri Suggestions също така показва имена на хора, филми и локации, докато въвеждате текст съобразно досегашната ви активност.

Функцията може да препоръчва уеб сайтове и друга информация в браузъра Safari, но също думи и фрази при писане във виртуалната клавиатура. Това са само част от приложенията на Siri Suggestions, които могат да ви улеснят значително при работата със смартфоните.

Ако смятате, че тези уведомления са досадни или предпочитате да не ги виждате можете да задържите продължително пръста върху дадено предложение на Siri и ще видите „Suggest Shortcut Less“, съобщава GadgetHacks. След това вашето предпочитание ще се запази и iOS няма да показва съдържанието.

Този трик работи още от Home и Lock Screen. От менюто Settings>Siri & Search можете да спрете всички Siri Suggestions.