Samsung вече работят над Android 12 ъпдейтите за смартфоните Galaxy S21

Android 12 е предстояща версия на операционната система, която ще е достъпна за потребителите през есента. Разпространението на ъпдейтите вероятно ще започне през септември, като ни очаква и премиерата на нови устройства през послeдното тримесечие.

Google представиха първата версия на Android 12 по време на I/O конференцията през май. В кратки срокове след събитието започна и дистрибуцията на втората бета версия на операционната система.

Мрежата от разработчици на компанията продължава да работи активно, за да отстрани всички бъгове и финализира подобренията в Android 12. Производителите също могат да инсталират тестовите версии, за да оптимизират интерфейса за своeто портфолио от смартфони.

Сред тях са имена като Asus, OnePlus, Oppo, Xiaomi, Realme, Sharp, TCL, Vivo и ZTE.

 

Популярният блогър Макс Вайнбах сподели в Twitter, че най-големият производители на смартфони с Android също вече работи над Android 12. Това е важна стъпка, която трябва да ускори разпространението на ъпдейтите за серията Samsung Galaxy S21. Тазгодишните флагмани ще бъдат първите модели на Samsung с Android 12.

Корейският производител e фокусирал усилията си в новата версия на One UI интерфейса, който е отличителна характеристика на смартфоните на Samsung. Традиционната конференция Samsung Developer Conference (SDC) ще се проведе през октомври или ноември.

Най-вероятно актуализациите към Android 12 и Samsung One UI 4.0 ще започнат веднага след събитието. Популярните устройства на компанията също така ще получават и ъпдейти за сигурност в продължение на три години.