Неочаквана развръзка около трупа в мазе на отдалечена къща в Кресненско СНИМКИ

33-годишният Атанас, пастирът открит мъртъв, с размазана глава, в мазето на къща в кресненското село Влахи, се е самоубил с незаконната ловна карабина на работодателя си Стефан П. от Кресна. Това се оказа след дни разследване на случая, вдигнал на крак криминалисти от Благоевград, Сандански и София, съобщава Struma.com.

Дни наред полицаите се лутаха между няколко версии от убийство, през самоубийство, до нещастен инцидент.

Снимки: БГНЕС

Основната версия, по която се работеше беше, че огромната рана на главата на Атанас е причинена от взривена голяма пиратка, но съдебният лекар Яни Златин отхвърли тази версия и даде нов тласък на разследването в друга посока.

Снимка: БГНЕС

Криминалистите от Дирекция НС „Полиция“, които пристигнаха в помощ на местната полиция, поискаха спешно полиграфско изследване на собственика на животните, работодателя на Атанас, Стефан, познат в Кресна, с прякора Частнико.

Детекторът на лъжата откри несъответствия в показанията му и след часове разпити, той разкрил истината. Заварил сутринта на 23 май работника си мъртъв, окървавен, и с огромна рана на главата му.

Ден преди това, Стефан е бил при животните във Влахи и се прибрал в Кресна в ранния следобед на 22 май. Вечерта направил опит по телефона да се свърже с краваря, но безуспешно, което го притеснило и  рано сутринта на 23-и се качил  отново в с. Влахи, за да провери, защо Атанас не му вдига телефона.

Заварил го сред няколко празни бутилки от алкохол, мъртъв в мазето.

Снимка: БГНЕС

Гледката го шокирала! До тялото на Атанас, Стефан видял ловната си карабина, която е незаконна.

Мистерията около трупа в мазе на отдалечена къща в Кресненско се заплита, оказа се брутално убийство СНИМКИ

Подал незабавно сигнал в полицията. Докато полицаите пристигнат, уплашен, че ще го заподозрат в тежко престъпление, Стефан взел пушката си и я скрил в гората, в близост до къщата.

Дни наред не казвал какво е направил от страх, че ще влезе в затвора, без да е виновен. След резултатите от полиграфа обаче, разкрил цялата истина по случая.

Срещу Стефан Частника е образувано досъдебно производство за притежаване на незаконно оръжие, а разследването приключи със заключение, че 33-годишният Атанас се е самоубил с ловното оръжие, за което свидетелстват всички събрани данни. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ