Samsung и Intel задълбочават сътрудничеството при лаптопите от висок клас

Samsung вече представиха новата серия Galaxy Book лаптопи от премиум клас, които са разработени заедно с Intel. Партньорството предоставя безпрецедентно съчетание между технологиите на двете компании. Елегантните дизайни и хардуерни решения превръщат Galaxy Book Pro и Galaxy Book Pro 360 в перфектния избор да свършите работа, да се забавлявате или играете, когато сте в движение.

Проектирането на лаптопите е преминало през хиляди часове на инженеринг и тестове, които да гарантират оптималния резултат.

Samsung Galaxy Book Pro изразяват концепцията за модерни преносими компютри, но и споделят ДНК със смартфоните. Шефът на New Computing R&D дивизията на Samsung направи любопитен коментар на тази зависимост.

Според думите на др Харк-санг Ким потребителите вече могат да очакват смартфони да осигуряват функции за продуктивност и производителност, както компютрите. В същото време, обаче се развива и желанието десктопите да работят повече като смартфоните. Безжичните технологии и преносимостта са водещи акценти в разработката на Samsung Galaxy Book.

 

 

Eкип от инженери на Intel активно подпомагат разработката на дизайна и оптимизацията на стандартни за свързване като LTE, 5G и Wi-Fi 6E. Измервания на работните потоци в реални условия позволяват да се гарантира най-висока производителност, но и да се редуцира консумацията на енергия.

Функцията SmartThings Find в новите лаптопи е базирана на усъвършенствани Bluetooth драйвери предоставени от Intel, информира SamMobile. Интелигентна опция за шумопотискане е друг пример за ползотворното сътрудничество на двете компании. В този случай се използват Intel Gaussian и Neural Accelerator 2.0 иновациите на Intel.

За в бъдеще двете страни ще задълбочат партньорството, за да предоставят още по-добро изживяване на собствениците на Galaxy Book. Сферите на сътрудничество ще засягат изкуствения интелект, Intel Core процесорите, модифицираните XPU ядра и др.

Утройстата от серията са налични във версии с 13.3″ и 15.6″ дисплеи, 8GB/16GB RAM и 512GB/1ТB памет. Стартовите цени варират от $1099 до $1499.