Twitter обмисля да въведе платен достъп с цена от $2.99 на месец

Микроблогинг платформата обмисля да предостави платена опция на своите потребители. Това ще предостави достъп до специални функционалности, но също и нов източник на приходи. Идеята не е нова, като Twitter от дълго врем работят над подобна интеграция. В интернет сега изтекоха данни, които разкриват колко може да струва абонамента към премиум версията на социалната мрежа.

Според непотвърдена информация цената на новия план ще бъде $2.99 месечно. Срещу тази сума освен премиум съдържание потребителите ще имат достъп до Undo Tweets и Bookmark Collections функционалности. Можем да сме сигурни, че Twitter ще се постараят да интегрират и други полезни опции, с които да накарат повече хора да преминат към абонамента.

Функцията за връщане на вече изпратен туит е едно от най-желаните подобрения в Twitter сред потребителите. Някои анализатори смятат, че дори тази възможност има потенциал да гарантира, че $2.99 план може да се превърне в хит сред феновете на услугата по цял свят.

 

 

Малко вероятно е опция за редактиране на туитове да стане част от премиум абонамента. Twitter многократно са се противопоставяли на идеята. Основният аргумент е, че услугата в началото е стартирала като платформа за изпращане на SMS съобщения.

Все пак организирането на туитове в различни колекции е добро нововъведение, което ще улесни откриването на постове и ще допадне на доста хора. Официален говорител на Twitter засега не е коментирал официално слуховете и дали платената версия наистина ще струва $2.99 месечно.

Само преди седмици компанията придоби Scroll – премиум услуга, която премахва рекламите от уеб сайтове срещу $5 месечно, съобщавa TheVerge. Последните финансови резултати на Twitter показват наличието на $1.04 млрд. приходи и печалба от $68 млн. за първото тримесечие.

Въвеждането на премиум абонамент може да допринесе за значителен ръст в тези стойности и да превърне Twitter в още по-успешна компания.