Apple Watch 8 ще може да измерва кръвно налягане и количеството захар в кръвта

Аpple Watch продължава да доминира сегмента на умните часовници, като продължава да генерира около 50% от всички продажби в световен мащаб. Елегантният дизайн, хардуерните подобрения и разнообразието от каишки, с които може да персонализирате визията привличат все повече потребители.

Компанията работи усилено над следващия представител на Apple Watch, чиято премиера ни очаква през 2022г. Осмото поколение на смарт часовниците на Apple ще продължи тенденцията да предлага широк набор от нови функционалности и подобрения.

Водещ акцент ще продължат да бъдат фитнес режимите и опциите за следене на ключови параметри на човешкото тяло. Apple Watch 8 също така ще предложи много сериозен хардуерен ъпдейт. Нова информация на The Telegraph потвърждава няколко функции, които със сигурност ще допаднат на много потребители.

Apple вече са се превърнали в най-големият клиент на английския стартъп Rockley Photonics и ще използват сензорите им в Apple Watch 8.

 

 

Toва е интересно, тъй като компанията разработва оптични сензори за следене на кръвта. По този начин собствениците на умния часовник ще могат да използват иновации, които сега не са възможни. Така например Apple Watch 8 ще предложи опция за следете на кръвното налягане, но също количеството захар в кръвта.

Използването на хардуера на Rockley Photonics също така ще може да анализира нивата на алкохол в човешкото тяло. Всички измервания, които предлагат сензорите се правят с инфрачервена светлина, която безопасно преминава през кожата. Това е същия принцип, с който работят настоящите сензори за сърдечния ритъм и нивата на кислород в Apple Watch.

Новото устройство на Apple ще бъде първият продукт, който се възползва от технологиите на Rockley Photonics. В заключение ще отбележим, че засега няма информация дали Apple Watch 7 ще се възползва от ползотворното сътрудничество между компанията и Rockley Photonics.