Лесен трик ще улеснява откриването на съдържание в търсачката на Google

Tърсенето в интернет може да става по разнообразни начини, включително с изображения или използване на гласови команди. Google Search се ъпдейтва постоянно, за да бъде още по-полезна при обработването на милиарди заявки всеки ден. Има и много трикове, с които да модифициране своите търсения за по-висока прецизност при откриването на информация в Google Search.

Допълнителните панели и инструменти на Google позволяват да филтрирате резултатите по дата или само в отделна страница.

Компанията също така предоставя т.нар. бързи проверки, с които верифицира достоверността на информацията. Това е особено полезно по актуални теми, като например пандемията, за да предотврати разпространение на невярно съдържание в интернет.

Вероятно сте запознати и използвате много от полезните функции на Google Search. Все пак това не означава, че няма как да научите нови неща, с които да използвате още по-добре най-популярната търсачка. От AndroidPolice ни информират за лесен трик, който улеснява откриването на съдържание онлайн.

 

 

След като въведете своята заявка и видите резултатите можете лесно да се върнете обратно и да направите ново търсене с натискането на „/“ символа. По този начин ще върнете курсора на мишката директно в полето за търсене, без да се налага да скролвате върху екрана.

При използването на този трик курсора ще бъде разположен в края на настоящата заявка. Падащото меню с препоръки на базата на текста, който пишете също ще се показват за бърз избор на дадена заявка. В момента може да приложите връщането към полето за търсене с „/“ oт десктоп версията на Google, както и в YouTube.