Лесен трик улеснява сканирането на документи от iPhone и компютрите Mac

Потребителите на Apple разполагат с привилегията да имат достъп до най-добрите софтуерни технологии в индустрията. Това важи в най-голяма степен за iPhone и компютрите Mac, които винаги са били еталон за скорост, интуитивен интерфейс и висока сигурност. Eдна от практичните функции, която Apple предлага на собствениците на iPhone и Маc се казва Continuity.

Разработката на този инструмент премахва границите между мобилната и десктоп операционната система на Apple, предлагайки много полезни възможности.

Собствениците на iPhone и Mac могат да стартират приложения и след това да продължат да ги използват от своя компютър. Ако сърфирате в интернет или работите с имейли може да си спестите ценно време с Continuity.

Иновативната функционалност позволява на macOS и iOS да си комуникират по естeствен начин, да управлявате обаждания и съобщения от компютъра, но също да копирате и поставяте текст. Поддръжката на Instant Hotspot и AirDrop допълнително развиват обхвата на полезни инструменти за продуктивност, които предлага Continuity.

 

 

Малцина потребители знаят, че функцията поддържа полезен инструмент за сканиране на документи, съобщава BGR. Изглежда, че Apple са създали много по-лесен и удобен начин, който изисква само няколко кликвания. След като отворите Notes приложението на iPhone или iPad трябва да задържите продължително иконата на камерата.

Изберете „Scan Document“ оцпията, която ще запази файла в PDF формат. Можете да го споделите с други устройства, включително да го изпратите на компютър Mac, чрез функцията AirDrор. След като сте логнати със своето Apple ID ще имате достъп до съответния документ директно от Notes приложението.

Има и още по-лесен вариант, който е свързан с отварянето на Finder и избора на папка, в която искате да се запазят сканираните файлове. Изберете десния бутон и последователно „Import from iPhone“, както и „Scan Documents“. След като сканирате документите и ги запазите на iPhone ще може да ги отваряте и от Mac.

 

Oще от Digital: Приложенията за iPhone и iPad ще могат да работят на новите лаптопи Apple MacBook (2020)