Приложение на Canon ще ви помогне да разберете коя снимки си заслужава да запазите от смартфона

Смартфоните вече са основно средство за снимане и качване на мултимедия в социалните мрежи. Тройните и четворните камери вече са стандарт за индустрията, което предлага впечатляващи възможности на крайния потребител. Усъвършенстваните системи за автофокус и оптично приближение, както и AI алгоритмите допълнително подобряват възможностите за мобилна фотография.

С всяка изминала година се увеличава броя на снимки и видео клипове, които правим от смартфоните.

Това има своите преимущества, но също така може да предизвика проблеми с организирането и управлението на съдържанието. Дори да използват облачна услуга, за да архивирате своите файлове понякога може лесно да се затрудните при намирането на дадена снимка или клип.

Canon e име, което не се нуждае от допълнително представяне. Компанията е разработила мобилно приложение, което може да сложи край на този проблем. Софтуера носи името Canon Photo Culling и основата цел е да анализира всички налични изображения и да препоръча най-добрите от тях.

 

 

Това е функция, която обещава да ви спести ценно време при избора на снимка, както и свободно място на смартфоните, съобщава SlashGear. Най-отличителната характеристика на приложението е т.нар. „Computer Vision AI Engine“, известен като „PHIL“. Специални алгоритми с изкуствен интелект обработват информацията съобразно няколко ключови критерия като Noise, Sharpness, Emotions, Closed Eyes и др.

Програмата поставя оценка на всяка снимка и я групира съобразно резултатите на другите изображения в групата.  Функцията за откриване и изтриване на дубликати е активирана по подразбиране, което също е много полезно. Canon обещават допълнителни оптимизации, които да подобрят още повече работата на Photo Culling.

На този етап софутера наличен само за устройства с iOS, които трябва да платят $3 за месечен абонамент. Ако искате да използвате Photo Culling дългосрочно можете да преминете към $15 годишен план.