Лесен трик в Google Maps, който всеки потребител е добре да знае

Google полагат много усилия, за да направят услугата максимално лесна за използваме, но също да гарантират, че предлага достатъчно функционалности. В голяма степен можем да кажем, че компанията се справя с тази задача, като Google Maps несъмнено е един от най-добрите им продукти. 

Един от последните ъпдейти на приложението позволява на устройствата, които са оптимизирани за добавена реалност да използват Live View функцията за калибриране на локацията. Това е полезно, тъй като ще позволи да навигирате на места, където GPS сигнала е слаб, като например в натоварените градски условия.

 

Данните, които ви упътват ще са генерирани от StreetView алгоритмите на компанията. Live View е интересен софтуер, възпроизвежда AR маркери върху картата, с което улеснява навигацията и ви показва повече детайли за различните обекти и забележителности.

Актуализацията на LiveView, която позволява да калибрирате локацията от смартфоните е поредния опит на Google  да извлекат максимума от тази функционалност и да за полезни на потребителите при недостатъчно силен GPS сигнал.

 

 

Oбикновено при подобен проблем можете да калибрирате своята локация, като извършите движение изобразяващо цифрата 8 във въздуха. Google смятат, че могат да предложат още по-добра концепция с последната актуализация на приложението.

Решението им е свързано с богатата база данни на StreetView, която позволява на Live View да знае къде се намирате, дори когато GPS координатите не са прецизни. Припомняме ви, че функцията използва камерата на смартфоните, за да заснеме какво се случва около вас. 

Новият ъпдейт разширява възможностите на този инструмент, като кликването на синята точка ще зареди допълнително меню в Google Maps. Трябва да кликнете върху „Calibrate With Live View“ бутон, за да калибрирате своето местоположение, съобщава BGR.

Целият процес изисква няколко секунди и ще ви покаже голяма интерактивна стрелка, показваща вашата ориентация в пространството. За да изпробвате функцията трябва да имате смартфон съвместим с Google ARCore и да сте изтеглили последната версия на Google Maps.