Кои производители на смартфони тестват 120W технология за бързо зареждане

Дългият живот на батерията продължава да бъде водещ фактор при избора на нов смартфон от потребителите. Едва ли има по-досадно нещо от това по средата на пътуването ви да няма къде да заредите своето устройство. В допълнение към софтуерните оптимизации на производителите голяма популярност набират и технологиите за бързо зареждане. 

Сериозната конкуренцията между компании като Xiaomi, Huawei и Samsung позволява възможностите им да се подобряват с всяка изминала година.

Китайският производител Oppo вече представиха Super VOOC 2.0 технологията, която предлага 65W бързо зареждане. 

Благодарение на таьзи иновация Oppo Ace Reno може да бъде зареден от 0 до 70% за едва 15 минути, като за достигането на пълния капацитет са нужни около 30 минути. Това са впечатляващи цифри, но засега Super VOOC 2.0 e налична за твърде малък брой устройства.

Xiaomi Mi 10 Pro е устройство, което има 65W зарядно, но всъщност зареждането е ограничено до 50W, като е включена поддръжка за QuickCharge 4.0 и Power Delivery 3.0.

 

 

Въпреки това компанията вече разкри плановете си да представи по-бърза 100W технология за бързо зареждане. Xiaomi са сертифицирали 120W зарядно с име на модел MDY-12-ED и ще бъде използвано в предстоящи премиум смартфони на компанията.

Още преди година Vivo демонстрираха възможностите на своя технология със същите параметри, която се казва Super FlashCharge и може да зареди 4000mAh батерия за едва 13 минути. В този случай може да си генерирате 50% капацитет на батерията за по-малко от пет минути. 

Експертите на Xiaomi от месеци също експериментират с подобен метод и е само въпрос на време да представят подобен продукт на пазара. Колкото повече компании инвестират средства и усилия за разработката на по-мощни технологии за бързо зареждане, които да подобрят смартфоните.

Оppo е друг китайски производител, който също работи над подобна иновация. Mожем само да се надяваме, че системите за 120W бързо зареждане по-скоро ще станат чат от повече устройства на пазара.

 

Tags120W