Apple Watch 6 ще може да разпознава симптоми на панически атаки

Apple е компания, на която дължим впечатляващи технологични иновации, сред които първия iPhone, музикалните плейъри iPod, таблетите iPad, гласовата услуга Siri, безжичните слушалки Apple AirPods. Няма как да не споменем устройствата с macOS, които промениха представата ни за начина, по който изглеждат и работят съвременните компютри.

 

 

Един от най-успешните продукти на компанията, който често остава извън полезрението ни е Apple Watch. Този модел продължава да доминира световния пазар на умни часовници, като генерира повече от 50% от продажбите.

Технологичният гигант вече работи над следващата генерация на Apple Watch, която по план трябва да бъде през есента. Потребителите могат да очакват разнообразни подобрения, като вече разбрахме, че Apple Watch ще може да изчислява нивата на кислород в кръвта на потребителите.

Всъщност това е ключови индикатор на човешкото тяло, който може да бъде предпоставка за неочаквани здравословни проблеми, изискващи незабавна лекарска намеса. Със сигурност потрeбителите ще харесат как работи тази интересна функциoналност в Apple Watch 6.

 

 

Новата версия на смарт часовника ще предложи още един полезен инструмент, който може да улавя признаци на панически атаки. Това е проблем, от който страдат милиони хора и Apple смятат, че могат да улеснят ежедневието им с Apple Watch 6, съобщава GizChina. 

За да превърнат концепцията в реалност от Apple ще използват няколко сензора, които се отличават с висока чувствителност. Въпросните компоненти ще анализират в реално време параметрите на тялото и ще следят за подобни симптоми. Компанията е патентовала на свое име технология, която може да улови силен дискомфорт в тялото на потребителите.

В този случай влизат неприятни симптоми като стягане в гърдите, задух, сърцебиене, изпотяване, стомашно разстройство, треперене на крайниците, чувствo за загуба на контрол.

Oчаква се новата версия на устройството също така да предложи усъвършенствани алгоритми за следене на продължителността и качеството на съня. 

Повече подробности за Apple Watch 6 вероятно ще разберем на WWDC 2020 конференцията, която Apple потвърди, че ще се проведе виртуално на 22 юни. 

 

Oще от Digital: Знаете ли, че оригиналния Apple Watch е създаден от прототип на iPod Nano