Жертви на сексуално насилие търсят обезщетение от Манчестър Сити

Скандалът, свързан със сексуално насилие над деца в английския футбол, продължава да преследва Манчестър Сити. Осем мъже, които са били обект на тормоз от страна на бившия треньор от школата на клуба Бари Бенел, ще съдят „гражданите“ в търсене на обезщетение, съобщи Би Би Си. Те претендират, че са им нанесени множество психологически травми като резултат от действията на Бенел, пише „Дневник“. Седем от тях търсят обезщетение и за това, че не им е дадена възможност да се развият във футбола.

В момента Бенел излежава 31-годишна присъда за насилие над 12 деца на възраст между 8 и 15 години, като регистрираните случаи са от 1979 до 1991 г.

Ищците твърдят, че „Сити“ носи вина, въпреки че Бенел не е имал трудов договор с тима и си тръгва в средата на 1980 г. Двама от мъжете ще предявят иск и срещу Крю Алекзандра, където англичанинът беше треньор в школата на тима след престоя си в Манчестър.

От двата отбора отричат да носят отговорност. Предстои исканията ще бъдат изслушани, като процесът ще започне през октомври 2021 г.