Приложение за смартфон генерира шум от офсина среда, за да ви помогне да работите по качествено

Факт е, че след появата на COVID-19 много неща в иначе стандартният ни, движещ се определени релси начин на живот се промениха. Физическата социална комуникация е преминала почти на сто процента в дигитална, а привидно стандартни и непринудени неща като здрависването или прегръдката например са строго забранени. 

Повечето от нас към момента работят от домовете си на принципа „Home Ofiice“, но дори да сме се адаптирали към това, започват да ни липсват някои съвсем обикновени неща, които преди са били част от ежедневието ни. От кога не сте чували колегата си, който ви казва „Слизам до кафето, искаш ли да ти взема и на теб или нещо  друго от там?“.

Преди месец щяхте да се съгласите или да откажете без да се замислите особено за отговора си. Сега обаче този въпрос от колега събужда във вас размисли и носталгия по „онова време“. 

 

 

Неоспорим факт е, че COVID – 19 сложи край на офисите с много служители на едно място, но пък какво ни пречи да придадем на дома си почти истинска офисна атмосфера, като му генерираме реални офисни звуци. Това може да стане с помощта на новата Calm Office функция, която предлага приложението MyNoise, което може да се изтегли безплатно на смартфони и таблети с Android и iOS операционна система.

MyNoise не е ново приложение и преди появата на COVID-19, то имаше коренно противоположното предназначение на това да генерира офисен шум. В портфолиото от звуци в приложението имаше релаксиращи записи на дъжд, вятър, морски вълни, птички и други подобни звуци, които карат тялото ни да си почине от натрупаното през деня напрежение. Всъщност тези звуци са налични и в момента в MyNoise и са подходящи за времето в което си почивате.

Истинският хит обаче е новата Calm Office функция на интерактивният генератор на звуци. В нея има записи на копирни машини, принтери, климатици, разговарящи колеги и дори кафе машина, която прави ароматно кафе някъде около вас. Ех, да можеше да усетите и аромата. Но пък нищо не ви пречи в този момент да станете и да си направите едно кафе вкъщи. Нещо като новата функция на Wear OS, която ни напомня да мием ръцете си, но тук Calm Office ще ни напомня, че е време да се ободрим с чаша кафе.

 

 

Освен в домашни условия, генераторът на офисен шум към момента се използва от някои големи компании, които не са прекратили работата си напълно, а само са изпратили в отпуск повечето си служители. Целта е тези служители, които са останали да работят в големите пространства на офисите, да не загубят работната атмосфера, която са имали преди кризата с COVID-19. Психолози доказват, че когато работник рязко премине на работното си място от шумна, в прекалено тихата среда, без да смени мястото и обстановката на работното си място – това влияе негативно на работната му ефективност.