Интересни игри за по-слаби смартфони

Популярността на достъпните смартфони продължава да расте непрекъснато. Хардуерът на тези телефони е много по-добър спрямо преди няколко години, но все пак не е подходящ за най-тежките игри. Това обаче не означава, че изобщо не могат да се играят игри на по-евтини телефони.

 

Blackview A80 Pro е 6.

49″ смартфон с четворна камера на Sony, Helio P25 процесор и 4680 mAh батерия

 

Напротив, има доста интересни игри за Android, които са подходящи и за смартфони с по-слаб хардуер. What Mobile ни запознава с няколко подобни заглавия.

 

Ulefone S7 – Смартфон с ниска цена и високо качество

 

Мобилни игри

За по-слабите смартфони е подходящо да се използват по-сромни игри. Например InstLife. Тя е базирана на текст, като играчът живее живота на виртуален герой. В пълни детайли – намиране на работа, създаване на семейство, купуване на къщи или дори попадане в затвора, ако нарушава правилата. Всичко се случва само с текст подобно на книгите-игри отпреди години. С InstLife играчът може да стане известен музикант, автор, артист, бизнесмен и др. Няма изображения, така че не се изискват сериозни ресурси.

 

 

Друга атрактивна игра е Gabriele Cirulli’s 2048. Това е доста семпла на дизайн игра, която представлява превъртане на числа по определен начин, за да се трупат точки. Колкото повече числа се добавят към резултата, толкова повече нови числа изскачат и комбинирането им става все по-трудно. Неизбежно екранът ще се запълни с числа, като целта е да се натрупа най-висок резултат преди това да се случи.

 

 

Игри от браузъра

Ако в телефона съвсем няма място или пък искаме по-разнообразни игри, можем да поиграем на браузър-базирани игри. Те се нуждаят само от интернет връзка и браузър.Една такава игра е Snake 3310. Тя е точно като играта Snake от Nokia 3310. Пресъздадена е точно, но върви през браузър и не изисква системни ресурси. Идеална игра за малко носталгия и подобаващо забавление.

 

 

За почитателите на казината има и сайт като Paddy Power. Предлагат се много дигитални версии на популярни игри като бинго, Rainbow Riches, Deal or No Deal и др. Имат атрактивна анимация и графика, но не са затормозяващи за хардуера на телефона.

 

 

Друга атрактивна браузър игра е Pixel Force 2. Тя ще свали 25МВ файл на телефона, като има семпла цел – да победиш противниците си. За целта играчът има избор от 5 персонажа. С натрупване на прогреса в играта, могат да се купуват нови оръжия и екстри. А самата игра става доста по-трудна в по-горните нива.

 

 

Други две атрактивни и семпли игри са Alto’s Adventure и Hoplite. Първата представлява виртуален герой, който тича през планина и трябва да бъде преведен успешно от играча. Втората е стратегическа за превземане на райони на различни карти.