Apple Watch ще може да изчислява нивата на кислород в кръвта на потребителите

Apple постоянно експериментират с нови идеи, които да подобряват възможностите на смарт часовниците. Много скоро потребителите ще имат възможността да правят много повече неща от измерването на сърдечния ритъм. Компанията разработва нова функция в Apple Watch, с която да изследва нивата на кислород в кръвта. Ако тези стойности паднат под определен минимален праг ще бъдете уведомени с нотификация на началния екран.

Така ще можете веднага да разберете при необичайна сърдечна честота, съобщава Engadget.

 

Все още не знаем дали функцията ще е налична под формата на софтуерен ъпдейт или ще изисква изцяло нов хардуер. Информацията за новата система в Apple Watch е генерирана от кода на iOS 14, чиято премиера ни очаква през лятото. Възприето е нивата на кислород между 95% и 100% да се определят като здравословни, а ако тези стойност спаднат до 80% или по-малко е възможно да възникнат проблеми с нормата сърдечна и мозъчна функционалност. Ролята на нотификацията е да ви уведоми максимално бързо при наличие на проблем.

 

Премиерата на следващата генерация на Apple Watch заедно с Watch OS 7 през третото тримесечие вероятно ще е официалният дебют на функцията. Компанията полага много усилия, за да предложи най-добрите възможности на потребителите да следят важните параметри на тялото си. Аpple също така работят усилено над друга опция, която ще подобри ECG функцията на устройствата, като им позволи прецизно да изчисляват резултати в диапазона между 100 и 120 удара в минута. Изглежда, че ни очакват много интересни подобрения в Apple Watch през 2020г.