В модерните връзки изневеряваме всеки божи ден

Авторът на този материал е Антъни Д’Амбросио, който го е публикувал в YourTango.

Часът е 5:30 сутринта и алармата ти звъни. Отваряш очи и съзнанието ти започва състезание. Срещи, конферентни разговори, крайните срокове притискат.

Защо има толкова много за правене и недостатъчно време, за да се свърши?

Грабваш телефона си и започваш да скролваш през социалните мрежи, докато си се запътил към банята, въпреки че още не си се разсънил. Знаеш, че тя все още не е станала, но ѝ пишеш съобщение: „Добро утро, бебчо. Надявам се, че денят ти ще е прекрасен!“

Това съобщения служи за две напомняния: Искаш да знаеш, че тя е първото нещо в съзнанието ти, когато се събудиш и по-важното – тя трябва да осъзнава, че за нея винаги ще има място, колкото и стресиращи и натоварващи да са дните ти. Тя е приоритет.

Звучи идеално, но не е точно така.

Вместо това, вписваш се в Instagram или facebook и се ровиш в живота на всички останали, но не и в нейния и може би по-късно се сещаш да ѝ пратиш съобщението, докато си на път към работа.

На връзките на днешно време им липсва прямотата. Хора излизат на „срещи“, но какво по дяволите значи това? Да се размотавате два пъти в месеца? Да си пишете цял ден? Да се целувате понякога?

Нещо не е наред. Какво кара връзките да се разпадат със скоростта, с която го правят сега?

Връзките се крепят на комуникация. Най-интимните ни емоции са запазени за хората, които обичаме, така че как може да е приемливо, ако не им го показваме?

Приели сме толкова много неприемливи неща: стоим на масата за хранене с извадени телефони, спорим посредством чат, публикуваме всяка минута личния си живот в мрежата.

Знаете ли кое подхранва всичко това? Обществото, което е приело за нормално да си изневеряваме всеки божи ден.

Когато помислите за изневярата в традиционни ѝ вариант, се сещате първо за секс с друг човек. Това е интимна ситуация, в която любимият ви осъществява връзка с друг човек, докато вие си живеете своя живот, в който обичате въпросния. Веднъж разберете ли, доверието се изпарява.

Помислете малко повече за минута.

В тълковния речник е дадена дефиниция на „изневярата“, като „нещо значимо, покварено с лъжи и измами“.

Разбира се, че сексът е изневяра и то от най-болезнен тип, но някога замисляли ли сте се, че е възможно всеки божи ден да ви изневеряват?

Страдаме от липса на комуникация, внимание, страст, интимност и дори липса на любов. Защо се примиряваме с това и всички останали съкращения в разговорите ни, които са така популярни?

Този тип изневяра е далеч по-деструктивна, отколкото, който и да било вид сексуална афера.

Даряваш сърцето си на някого и го обичаш с всяка костица в тялото си, но ти се налага да просиш за неговото или нейното внимание. Стоиш си просто там и четеш как човекът отсреща публикува безсмислени неща или снимки, само за да накара хората да коментират.

Трябва да отделиш минутка, за да ѝ кажеш, че е красива. Обади ѝ се след работа, за да ѝ кажеш: „Обличай се до 30 минути. Идвам, да те забера и да те водя на едно специално място.“

Направи усилие. Старомодната любов има нужда от още един рунд.

Дните на държане за ръце, отваряне на вратата на колата, извеждането навън без причина, изпращането на цветя, за да я накараш да се усмихне или оставянето на бележка в колата ѝ никога не бива да изчезват!

Трябва да сме деца, когато става въпрос за любов. Трябва да сме уязвими и свободни. Това не може да стане, ако сме пренатоварени с всеки малък детайл от живота на всички останали.

Фокусирайте се един върху друг. Когато всичко е казано и свършено, това ще ви остане.

Цени я и ѝ показвай колко много тя значи за теб. Но най-важното – остави телефона си настрана и започни да скролваш върху онова, което е пред теб.