Ман Юнайтед – Астън Вила 2:2 (гледайте на живо)

Манчестър Юнайтед и Астън Вила играят при резултат 2:2 на „Олд Трафорд“.

Манчестър Юнайтед имаше инициативата в първите минути, но постепенно гостите заиграха по-добре. В 11-ата минута Джак Грийлиш откри резултата. Халфът се измъкна от Перейра и с много хубав удар прати топката в далечния ъгъл извън обхвата на Де Хеа.

“Червените дяволи” изпитваха сериозни затруднения, като идеи не идваха от халфовата линия, а Хуан Мата, който играеше зад нападателя, почти не докосваше топката.

След половин час игра топката отново бе в мрежата на Юнайтед. Влезлият като резерва Трезеге, който замени контузилия се Ел Гази, успя да се разпише след разбъркване в наказателното поле. Попадението обаче бе отменено поради засада на Грийлиш в началото на атаката. Астън Вила направи още няколко опасни атаки през първата част, но не стигна до завършващ удар. Трезеге се отличи и с фантастичен удар от много трудна позиция, след който топката разтресе гредата.

Гостите сами си създадоха проблеми малко преди почивката. Те загубиха топката в опасна зона, стигна се до ъглов удар. Топката стигна до Перейра, който с великолепно центриране намери Рашфорд в наказателното поле. Английският национал стреля с глава, топката се удари в гредата, след това във вратаря Том Хийтън и се озова в мрежата.

Манчестър Юнайтед даде почивка на повечето си основни играчи през седмицата. Тимът загуби с 1:2 от Астана в Лига Европа, но съставът бе пълен с юноши. Тимът на Оле Гунар Солскяер продължава и с колебливото си представяне в шампионата, като преди седмица направи 3:3 при гостуването на Шефилд Юнайтед. За „червените дяволи“ е важно да вземат трите точки в домакинството на Астън Вила, тъй като следващите им два двубоя са срещу Тотнъм и дерби с Манчестър Сити.

Солскяер е направил една промяна от мача преди седмица, като залага на различна схема. Фил Джоунс, който игра титуляр и бе изваден на почивката, не е в групата. Сред титулярите пък е Хуан Мата, въпреки че не се представя на нужното ниво от началото на сезона. Тийнейджърът Брендън Уилямс запазва мястото си в тима на поста ляв краен защитник.


МАН ЮНАЙТЕД – АСТЪН ВИЛА 2:2
0:1 – Грийлиш (11)
1:1 – Рашфорд (42)
2:1 – Линдельоф (64)
2:2 – Мингс (66)


МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Перейра, Фред, Джеймс, Мата, Рашфорд, Марсиал

АСТЪН ВИЛА: Хийтън, Гилберт, Конса, Мингс, Таргет, Макгин, Луис, Хуриане, Ел Гази, Уесли, Грийлиш

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ