Как да откриете и редактирате паролите, които са запаметени на вашия iPhone

Ако се притеснявате за сигурността си в мрежата, трябва да използвате уникална, силна парола за всеки уебсайт, който посещавате. Това означава, че не повтаряте пароли и ги правите сложни тоест дълга комбинация от малки и главни букви, цифри и специални символи.

 

Разбира се, не можете да запомните всички тези пароли, поради което браузърът Safari на вашия iPhone предлага възможност да ги помни вместо вас. Обикновено Safari предлага автоматично попълване на правилната парола в подходящия момент, но можете също така да разглеждате и управлявате вашите запомнени пароли.

 

От информацията на Business Insider ще разберете как може да намерите всички запазени пароли на вашия iPhone и да ги редактирате или изтриете.

 

Ето къде можете да намерите и редактирате паролите, запазени на вашия iPhone:

1. Стартирайте приложението „Settings“.

2. Докоснете „Passwords & Accounts“.

3. Докоснете „Website & App Passwords“. Може да бъдете помолени да въведете своя парола или да влезете с Touch ID или Face ID.

 

 

4. Вашият iPhone ще покаже пълния списък със запазени от вас пароли. За да видите данните за паролата (потребителското име и паролата за вход, както и URL адреса на уебсайта, с който е свързана паролата), докоснете записа за паролата.

 

 

Имате няколко възможности:

– Ако вече не се нуждаете от запазена парола и искате да я изтриете, прекарайте пръст наляво и докоснете „Delete“.

– Ако искате да редактирате парола, докоснете я и след това докоснете „Edit“ в горния десен ъгъл на екрана. Докоснете „Done“, за да запазите промените си.

– Ако искате да отидете на уебсайта и да промените паролата си, можете да докоснете паролата и след това докоснете „Change Password on Website“. Safari ще отвори подходящия сайт, където можете да актуализирате паролата си.

 

 

Вижте най-добрите мениджъри на пароли за iPhone