Библейски потоп удари София: Зловещо ВИДЕО запечата плашеща картина

Възможни са закъснения в полетите на Летище София заради лошите метеорологични условия, съобщиха от пресцентъра на столичния аеропорт. 

На този етап няма отменени или пренасочени полети. Летището е отворено за кацане. То се извършва по преценка на капитана на самолета, уточниха от летището.

 

Апокалипсис над София: Небето се отвори, превърна столицата в адско езеро ВИДЕО

За повече информация от летището препоръчват на пътниците да следят информацията на интернет страницата, която се обновява своевременно. 

Градушка удари София и Троян. Кадри , че ледените късове са с големината на лешник. Други ги определят с големината на орех.

Потоп: Градушка като орех обрули столични квартали, под вода са… ВИДЕО

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология най-сериозно е засегнат столичният квартал „Младост“ 1. 40,8 литра на квадратен метър дъжд са паднали там, а градушката е била с размер около 8 милиметра.

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд, придружен с градушка над София.

Те са реагирали на 4 сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез. Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул.”Искърско шосе“.

Извършва се наблюдение на речните корита и общинските язовири, които са в нормите.

Сред най-засегнатите е районът по протежението на бул. „Цариградско шосе“. Подлезът под „Цариградско шосе“ при Окръжна болница е наводнен, автомобилите са принудени да се връщат. На места шофьори опитваха да скрият колите си под мостове, виадукти и корони на дървета.

Интензивни са били валежите и кварталите „Дружба“, „Дървеница“ и „Студентски град“.

Градушката е изпочупила прозорец на автомобил.

Както по-рано съобщи , позовавайки се на местни жители, Слатинска река е преляла.

Главният път от село Яна в посока София е пълен със закъсали автомобили и автобус. Към мястото пътуват екипи на пожарната. 

Читатели на сигнализират за още куп драматични ситуации в столицата заради лошото време. Огромно е задръстването на „Цариградско шосе“. 

Ел. табло гори в центъра на София на кръстовището между ул. „Екзарх Йосиф“ и „Мария Луиза“. Пълно е с екипи на пожарната и полицията, които пазят хората да не преминават в близост. Наводненият периметър може да доведе до страшна трагедия. 

В центъра на столицата стълб е патнал върху две коли и напълно ги е премазал. Няма информация за пострадали при инцидента. 

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за значителни по количества валежи от дъжд, придружени с гръмотевици в Западна България. Количествата на валежите ще са между 20 и 35 литра на квадратен метър, а в отделни, главно планински райони, до 45-50 литра на квадратен метър, съобщават на сайта си от НИМХ.

По-рано проливен дъжд с гръмотевици и градушка удариха Кюстендилско. Ледените зърна са били с големината на лешник, показват публикувани в социалните мрежи снимки. Гръмотевичният облак е от първата линия бури, които по прогноза преминаха западната ни граница в късните часове на деня.