Различните зодии приличат на различни породи кучета-Козирог-Немска овчарка, Водолей – Джак Ръсел Териер

Козирог немска овчарка  

Еталоно служебно куче: без работа губи вълна и смисъл на живота. Така че да живееш с овчарско куче означава да живееш в постоянна работа: обучение, тренировка и тренировка.

Те са много дисциплинирани. Дресирането му носи удовлетворение, защото то може да научи хиляди неща.

Водолей – Джак Ръсел Териер  

Ако Джак Ръсел те е хванал (четеш вестника , когато кучето не се наиграло и пет минути!), Няма да можеш да се отървеш. Трябва отново да хвърляш топката – и отново  и отново. Има, разбира се, и друг вариант – можете да оставите Джак Ръсела: нека се забавлява сам, като толкова иска да играе! Но трябва да се помни, че Джак Ръсел е овчарско куче а не само игриво, готов със всеки  да поеме битката. Така че, ако Джак Ръсел ще започне да се забавлява, има шанс, че резултатът няма да ви хареса.Така че по-добре му хвърлете топката.

Риби – Афганска хрътка  

Тя е красива. Не, не е така: тя е много красива. Афганската хрътка е съвършенство, няма такива красиви кучета. И дори фактът, че поддържането на тази красота изисква огромно количество време и пари, не спира никого. За това можете да потърпите!

Вярно е, че афганските хрътки редовно заемат второ място в списъка на най-глупавите породи кучета. Което, разбира се, е невярно и злобни клевети. Хрътките просто не са създадени за да работят и нямат други дългосрочни работни задачи, освен една: да украсяват света със себе си.

Овен – Алабай 

Истински другар: няма да допусне врага и  ще се скрие зад партньора си, само за да изскочи в подходящия момент и да ухапе всички. Куче, пълно с сила, кураж и самочувствие. И много упорит: ако Алабай реши нещо, това ще напри

Телец – Басет Хаунд 

Почетно първо място в списъка на най-глупавите кучета в света! Както и най-нещастните кучета, най-тромавите кучета и най-безполезните кучета. Басет почти не е обучен. Басетите винаги изглеждат така, сякаш им е било казано, че след минута светът ще приключи – в техните очи се крие цялата скръб на невинно човечество. Басетите не искат да правят нищо, искат само да лежат Но всъщност Басет изобщо не е глупаво куче. Ако Басет пое следата – ще преследва докрай.

Близнаци – Сибирско хъски  

Страшно същество! Невероятно красива и необичайно приятелска. Комбинацията от тези удивителни качества кара всеки на пръв поглед да се влюби в Хъски.

Рак – Коли 

Многофункционално куче: може да охранява и да служи. Спокойствието, добротата и търпението му го правят истински приятел у дома. В комбинация с това, то лесно се привързва към стопанина и отлично охранява дома.

Лъв – Йоркширски териер  

Гламурно куче: модни ревюта и стилни партита, винаги с перфектна прическа, чантата, в която тя пътува, понякога струва повече от самото куче. Най-важното е, че всички хора смятат Йоркс за най-очарователните малки кучета в света – те са много красиви и също са много смели. Винаги искаш през цялото време да ги носиш на ръце и да ги целуваш.

Дева – Ризеншнауцер 

Да видите Ризеншнауцер през нощта в тъмна алея не е за добро. Вярно е, че Ризеншнауцера е доста трудно да го видиш, защото е силен, бърз и дяволски хитър. И изключително свиреп. Лицето му почти не се вижда и затова какво мисли този черен призрак с уста на крокодил, не е познато на никого. Включително и на собственика. Те лесно се обучават, защото са умни и обичат правилата. Всъщност това е единствената причина, поради която все още не са ни убили.

Везни Чихуахуа  

До Чихуахуа всеки се чувства като велик герой: той е толкова малък, толков крехк, толкова беззащитно кученце! Във всяка неясна ситуация трябва да го вземете на ръце и да го целувате, в противен случай той ще започне да трепери и да ви гледа жално. Това изобщо не е куче, изглежда много мил и нежен.

Скорпион – Доберман  

Демонично куче. Красив и много луд. Ще стигне до желаната цел през телата на победените врагове, а онези, които не умират от ужас при вида на очарователната му усмивка, отхапва главата им без да се забави. Кредо: “Доминирай и унижи.” Вярно е, че всичко това се отнася само за чужди. С близките Добермани са добри.

Стрелец – Стафордширски териер 

Най-добрият спътник в света! Това добре възпитано куче с приятен темперамент общува лесно със всички хората и в общия случай е с благ характер, макар на моменти да е доста буен! С други кучета или животни обаче то може да не е така дружелюбно. Всеки има свои недостатъци