Ето как изглежда днес 10-годишният Джеймс Майкъл, който се омъжил за Майкъл Джексън

Когато е едва на 10 години, Джеймс Сейфчък се омъжва против волята си. А съпругът му е не кой да е, а Кралят на попа – Майкъл Джексън.

Това разкритие прави пред HBO вече 40-годишният мъж и показва пръстенът, който певецът му е дал по време на церемонията, състояла се в спалнята му.

„Много си падах по бижута, коато бях малък и той ми ги подаряваше като награда в замяна на секс.

– разказва Сейфчък в документалния филм „Да напуснеш Невърленд“. „Казваше ми, че трябва да му продам нещо, за да ги спечеля.“ 

Няколко месеца по-късно започва и сексуалният тормоз, но по думите на Сейфчък, той все още боготворял Кралят на попа заради емоционалната манипулация на която бил подложен. Ала днес не е останало и капка възхищение. Мъжът признава, че чувства единствено огромна вина.

„Бяхме напълно влюбени по онова време. Когато не бях с него, мислех за него“, спомня си Джеймс. „Чувствах се страхотно, когато се обаждаше. Прекарвахме по цели дни пазарувайки или мотейки се. Понякога ме навестяваше и оставаше за вечерта.“

Но този романс не бил достатъчен за Джаксън. Той искал да направи още една крачка напред и предложил на момчето… да се омъжат един за друг. Церемонията, разбира се, била фалшива.

„И така… превърнхме се в тази омъжена двойка“, разказва Сейфчък. Церемоинята се провела в спалнята на Краля на попа.

„Дадохме си клетви, че ще останем заедно завинаги. Почувствах се страхотно. А и пръстенът беше хубав. Имаше цял ред диаманти“, добавя мъжът, показвайки бижуто с трепереща ръка. То едва пасва на порасналата му ръка.

„Трудно е да се връщам обратно в тези спомени“, признава Джеймс. „Обичах бижутата като дете и това беше използвано срещу мен. Причинява ми дискоморт. Все още ми е трудно да не се виня.“

Те купували ценностите заедно, като Джексън се преструвал, че това е подарък за някоя жена, с толкова малки пръсти, че бижуто би трябвало да пасне на детската ръка на момчето.

Сейфчък пригежава цяла кутия с бижута, които Майкъл му е подарил, ала вече не обича да я отваря или да разглежда съдържанието й заради спомените, които му носи.