Неуспешното предложене за брак на принц Чарлз преди време и сеъветите за разврат на чичо му

Заради любовния триъгълник между Чарлз, Даяна и Камила сега се появиха доста пикантни тайни от архивите. Те са свързани с жените в живота на бъдещия крал на Великобритания, какъв палавник в сексуално отношение е бил той и как се е стигнало до това да предложи брак именно на Даяна.

Оказа се, че принцеса Даяна не била първата жена, на която принц Чарлз е предложил брак.

Дълги години бъдещият крал на Великобритания „под крилото” на лорд Луис Маунтбатън, който е чичо на принц Филип (бащата на Чарлз) и далечен братовчед на кралица Елизабет II.

Но да се върнем отново на любовния живот на сина й.

Та именно лорд Луис Маунтбатън дълги години открехвал принц Чарлз за секса и отношенията с жените. Той дори искал да го омъжи за внучката си – лейди Аманда Елингуорт.

Според документален филм на английския Канал 4 „Кралската къща Уиндзор”, лорд Луис Маунтбатън „в продължение на години тайно обличал и подготвял Аманда за това да бъде бъдещата кралица на Великобритания”.

Тя била с девет години по-млада от Чарлз. Двамата били много близки. През 1977 година двамата били заедно на пътуване до Карибите на Кралската яхта Britannia. Именно там и тогава Чарлз предложил брак на Аманда. За огромна изненада на всички тя казала „Не!”. Според близки до двамата причина за отказа й бил, че двамата са по-скоро като брат и сестра, а не като любовници.

Веднага след това лорд Луис Маунтбатън посъветвал принц Чарлз да се отдаде на „забавления с жени” и да „сее на воля своя див овес” преди да улегне и да се ожени.

Чарлз винаги твърдял, че лорд Маунтбатън е „дядото, когото никога не съм имал”, тъй като неговия истински дядо – крал Джордж VI, е почнал още докато принцът бил на три годинки.

Но лорд Маунтбатън така и не видял своя любим Чарлз женен, тъй като бил убит при атентат през 1979 година.

Но младият принц последвал съвета му за „разврат” – имал няколко приятелки преди брака си с Диана.

Говори се, че е имал афера с лейди Дейл Трън, която той галено наричал Канга. Чарлз също така за кратко излизал дори със сестра на принцеса Ди – лейди Сара Спенсър.

 

Въпреки това голямата му любов останала Камила Паркър-Боулс. Всички обаче били против брак помежду им и затова принц Чарлз предлага брак на Даяна, която казва „Да!”. Двамата се запознават през февруари 1981 г. двамата се женят на 29 юли 1981 г. Развеждат се обаче през 1996 г.

 

През 2005 година все пак принц Чарлз се жени за Камила. А първата му избраница – Аманда, е омъжена за Чарлз Винсънт Елингвар, с който имат три деца.

Е, оказва се, че любовта не пита и знае най-добре. Това важи не само за обикновените хора, но и за кралските особи.