Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

Предопределената съдба на някои исторически съвпадения ще ви накара да се замислите дали имаме контрол над съдбата си или сме само нейни марионетки.

Дали на Джон Кенеди му е съдено да умре при атентат, а Марк Твен е знаел точната дата на смъртта си? Някои ще го сметнат за чиста случайност, но удивителните съвпадения по-скоро показват, че няма нищо случайно в този живот.

Марк Твен и Халеевата комета

Американският писател Марк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, а само две седмици по-рано покрай Земята е преминал най-големият космически феномен – Халеевата комета.

През целия си живот авторът на Том Сойер е чувствал, че съдбата му е свързана с кометата.

Самият той пише, че най-голямото му желание е да умре при следващото ѝ приближаване. За него по този начин Бог казва, че две необясними явления са дошли заедно и сега заедно си отиват.

Марк Твен умира на 21 април 1910 година – само два дни, след като над Земята преминава Халеевата комета.

Двойникът на италианския крал

Едно от посещенията на италианския крал Умберто I в град Монца остава незабравимо за него. Докато обядвал в ресторант, неговият собственик решил лично да го поздрави, щом разбрал, че е приел кралска особа.

За удивление на всички собственикът и кралят си приличали като две капки вода. Освен с външността в животът на двамата може да се открият много общи черти, като дори съпругите им носели еднакви имена.

Двойникът на краля е прострелян при разправия, а Умберто I е убит малко по-късно същата вечер.

Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди

Ейбрахам Линкълн е първият американски президент, над когото е извършено покушение. Той е застрелян от южняк по време на постановка, което всява ужас в цяла Америка, а 100 години по-късно трагедията се повтаря до най-малките детайли.

Линкълн е избран за президент през 1860 година, а век по-късно неговото място се заема от Джон Кенеди. Политиката и на двамата е била силно насочена към правата на гражданите, заради което печелят симпатиите на американците.

И ДВАМАТА ПРЕЗИДЕНТИ СА ЗАГУБИЛИ ДЕТЕ, СЛЕД КАТО СЕ ПРЕМЕСТВАТ В БЕЛИЯ ДОМ. ЛИНКЪЛН НАЕМА СЕКРЕТАРКА С ФАМИЛНО ИМЕ КЕНЕДИ, А СЕКРЕТАРКАТА НА ДЖОН КЕНЕДИ СЕ Е КАЗВАЛА ЛИНКЪЛН.

И ако Джон Кенеди е считал това за чиста случайност, неговата смърт доказва, че не е имало нищо случайно. Кенеди е застрелян по време на официална визита от южняк.

Източник: sanovnik.bg