Вредните навици във фитнеса

Вредните навици във фитнеса

Фитнесът винаги е бил свещено място. Там можеш да откриеш разликата между мъже и момчета. Като всяко друго място, залата също има свой етикет, който трябва да се спазва. В противен случай ще бъдеш изгонен и дори преследван от стероидните същества.

И въпреки, че ваянето на мускули се превърна в мода, старата школа продължава да смята, че това място е пълно с п*далчета. Ако не искаш да влизаш в тази графа, ограничи се от средните вредни навици.

Викането

Залата има много добра акустика и поне един варварин, който е излязъл от Diablo II. Викането е задължителното, без значение от килограмите. Нещата стават сериозни, когато се окаже, че годзилата до теб вдига тройно повече и е тих като нинджа. Прибери брадвата, стегни се и започни да тренираш нормално! Не си Рони и не отиваш на Мистър Олимпия.

Пот

Да, отиваме там, за да се изпотим сериозно. Единственият проблем е, че с това идват миризмите и влагата! Уважаваме спортистите, които ходят голи и показват мускулатура, сила и кир по гърба, с най-голямо удоволствие сядаме на пейките след това, за да избършим всичко с нашите дрехи. Културните хора винаги си носят хавлия, а за всички останали е задължително да останат с дрехите си. Не сме си толкова близки!

Бой с тежести

Поне така изглежда, когато Конан приключи със серията и засили щангата към някоя стена. Ударът е толкова жесток, че цялата зала подскача. Тогава идва и този въпрос: защо трябва да правиш това? Не е по-мъжко и не ти дава още 30 коня на Golf-a. Ако ще копаем дупка до Китай, тогава трябваше да си донесем лопатите. Не оставай фен на мотото: „Да превърнем мозъка в мускули!“

Голият пищов

Може да бъдеш надарен като младо магаренце, но не е задължително да се хвалиш. Всеки фитнес има един нарцис, който обича себе си от глава до пети и винаги споделя повече. Най-приятният момент е, когато седнеш и пичът започне да минава покрай теб, за да имаш по-добра панорама от близо. Прибери оръжието, не искаме да го гледаме!

Свалячът

Какво трябва да знаеш за жените във фитнеса? Те може да са закръглени, в прилепнали клинчета и винаги се правят красиви за някой друг. Не си мисли, че ще блеснеш, когато квичиш като разгонен нерез, чупките са излишни. Тези нямат нужда от поредния натегач, който да се вре в тях. Жените, които са дошли за тренировка, правят точно това и си тръгват. Освен това е невъзможно да се уредиш, защото нежният пол трябва да се чувства красив, а когато е със стар анцуг, едва ли се чувства особено секси.

Изпускането

Няма фитнес без отпускането на душата. Не може да не си го пробвал. Защо? Има редица другари, които можеш да обвиниш, а и с фоновото заглушаване от радиото и виковете на тежкоатлетите – просто трябва да пуснеш гълъба. Разбира се, трябва да бъдеш в голямата тълпа, за да има на кого да хвърлиш вината, в противен случай може да бъдеш заподозрян много бързо. 

Не бъди този „положителен“ герой. Фитнесът е мястото, в което отиваш, тренираш и се прибираш у дома. Горните навици са мода, която едва ли допада на някого.