ТОВА Е НАЙ-ТОЧНОТО! Ето истината за вас според зодиака на древните Гърци!

Така нареченият черен хороскоп на древните гърци се състои от десет “тъмни” знака, всеки от които е посветен на митично създание. Мрачната нотка в този зодиак обаче не трябва да ви плаши. Защото той нашепва любопитни тайни от дълбините на вашата душа. Единственото, което трябва да направите, за да откриете какъв е характерът ви според елинския хороскоп, е да потърсите рождената си дата сред изброените по-долу.

8 януари – 12 февруари: Кентавър

Вие сте импулсивни и дори първични натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко избухвате и реагирате по-остро от необходимото. Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ви. Животинската ви природа често надделява над разума.

13 февруари – 18 март: Харпия

Злопаметни и отмъстителни – това са “тъмните” ви черти. Не познавате значението на думата “прошка”. Когато някой ви нарани, впрягате целия капацитет на високия си интелект, за да създадете коварен и изпипан план за мъст.

19 март – 24 април: Пегас

Вие сте може би най-големите добряци в елинския зодиак. Стига обаче да не бъдете поставяни в окови. Защото личната ви свобода за вас е над всичко. Не понасяте скуката и рутината, затова и връзките ви не са от най-дълготрайните.

25 април – 30 май: Цербер

Подобно на триглавото куче, пазещо изхода на подземния свят, вие сте непреклонни и нетърпими към всичко, което не се вписва в представите ви. Трудно допускате хора до себе си и сте склонни към интровертност и депресивни състояния.

31 май – 3 юли: Сатир

Вие сте сладострастниците на елинския зодиак. Поставяте плътските удоволствия над всичко, склонни сте към изневери и непостоянност в любовта. Изключително суетни сте, но зад фасадата от перфектно поддържана кожа и хубав грим криете завидно висок интелект.

4 юли – 10 август: Сирена

По примера на морските сирени в древногръцката митология, които примамват и отвличат корабокрушенците, вие владеете до съвършенство изкуството на съблазняването. Ловко манипулирате всички около себе си и нямате навика да зачитате чуждото мнение и желание.

11 август – 15 септември: Грифон

Осанката на митичния грифон съчетава в себе си образите на краля на животните (лъв) и краля на птиците (орел). Затова вие се чувствате като крале на света и често сте прекалено себични. Открити сте и не понасяте “игрички под масата”. Материалната страна почти не играе роля в живота ви.

16 септември – 22 октомври: Химера

Притежавате висок интелект и меко и фино поведение. Винаги постигате целите си, умеете да прикривате емоциите си и сте на “ти” с лъжата и лицемерието.

23 октомври – 30 ноември: Сфинкс

Определено сте човек на крайностите. Един ден сте на ръба на депресията и психическия срив, а на следващия буквално преливате от щастие. Егото ви е огромно и често изпадате в конфликтни ситуации.

1 декември – 7 януари: Минотавър

Големият ви е проблем е, че сте нерешителни. Склонни сте към депресивни състояния. Ранимата ви душа търси само и единствено любов и разбиране и страда много, когато бива разочарована./Пик