Ман Сити лети във Висшата лига! „Гражданите“ с изумителна победа

Манчестър Сити за пореден път доказа, че има най-силната атака във Висшата лига. Играчите на Пеп Гуардиола победиха Стоук като домакин с внушителното 7:2, пише „Новспорт“.

 

Въпреки че Серхио Агуеро не бе във стартовия състав, „гражданите“ нямаха проблеми да нижат гол след гол във вратата на съперника. Аржентинецът се възстанови за срещата, но остана на пейката и наставникът реши да не рискува с негово включване.

 

Голеадата беше открита от Габриел Жезус в 17-ата минута. Младият нападател вкара след пас на Кайл Уокър. Само две минути по-късно и Рахийм Стърлинг отбеляза. Асистенцията бе дело на Лерой Сане след красив пас на Де Бройне към Сане и асистенция на германеца.

 

Класиката беше оформена от Давид Силва в 27-ата минута след многоходова акция и пас на Стърлинг.

 

Маме Бирам Диуф вкара първия почетен гол за Стоук в 44-ата минута. Той реализира след двойно подаване с Хесе Родригес и рикушет в бранител на домакините.

 

В 47-ата минута Кайл Уокър си вкара автогол и даде надежда на „грънчарите“, че ще вземат нещо от мача. Това обаче само мобилизира „небесносините“. В 55-та минута Жезус вкара втория си гол и направи 4:2 след пас на Де Бройне отляво. След точно час игра Фернандиньо реализира 5-ия гол за домакините. Бразилецът вкара най-красивото попадение в мача с фамозен шут отдалеч.

 

И Лерой Сане се разписа в 62-ата минута след нова великолепна асистенция на Де Бройне.

 

Крайното 7:2 оформи Бернардо Силва в 79-ата минута, вкарвайки отблизо.

 

Така Сити вече има 22 точки и еднолично оглавява класирането във Висшата лига. Стоук е 15-ти с актив от 8 точки.