Този маниак е посетил 47 страни по света без да използва самолет (СНИМКИ)

Австралийският пътешественик Тайрал Далиц е прекарал последните три години от живота си в 47 държави по света – без да използва услугите на нито една авиокомпания, пише profit.bg.

Далиц, който преди това работи във ферми в Австралия, наема камион, след като завършва университета, и прекарва шест месеца в родината си.

„Разбрах, че повечето от забавните и приключенски неща се случват, когато стигнете от точка А до точка Б“, казва Далиц за Travel & Leisure.

Ето защо, откакто започва да пътешества през 2014 г.

, той пътува с платноходка, автобус, влак, кола, мотоциклет и дори пеша.

Най-трудната част е да напусне Австралия. Той е чувал, че пътници могат да се качват на некомерсиални и частни яхти за круиз, като се записват като екипаж.

Далиц използва ресурси, като Find a Crew, CrewSeekers и Crewbay, и прави контакт с пенсионирана двойка. В замяна на помощ по време на плаване, той се присъединява към тях на път от Австралия до Сингапур.

След като прониква в общността на ветроходството, той скоро открива света на мореплавателните ралита – организирани екскурзии за групи от плавателни съдове, които плават по един и същ маршрут. Така той пътува до Индонезия и Малайзия.

На рали Sail Malaysia той се срещна с човек, който го кани на борда на кораб, пътуващ за Пукет.

От Тайланд Далиц започва пътуването си по суша, минавайки край Чианг Май до Камбоджа, където местен в град на границата на Виетнам и Камбоджа предлага да транспортира Далиц в страната чрез велосипедно такси.
Във Виетнам Далиц си купува мотоциклет, който, според него, е сравнително евтин, тъй като можете да го използвате за изследване на страната, а после да го продаде обратно на механика.

От Ханой Далиц хваща влак за Китай, след това се качва на Транс-Монголската железопътна линия до Москва.

След като се озовава в Европа, той използва и автобусен транспорт, но преди всичко пътува на автостоп до Финландия, в търсене на Северното сияние.

След като прекарва около една година на Стария континент, Далиц плава през Атлантическия океан – до Канарските острови, Карибите, Панамския канал и Хавай, преди да тръгне към Северна Америка, където се намира в момента.

Възнамерявайки да продължи нетрадиционното си пътуване по света, той казва, че Канада вероятно е следващата страна, която ще посети. 

Коментари