Най-предпочитаните секс пози и за двата пола

Известно, е че няма общо мнение за най-предпочитаната секс поза заради различните вкусове. Все пак, последни проучвания разкриват, най-удовлетворяващите пози и за двата пола.
Много от тях се оказват подходящи и задоволяващи само за единия от участниците. Това е така защото те не винаги предоставят достатъчна стимулация в различните си вариации.

Оказва се, че така наречения “Доги Стайл“ или Кучешката, дава пълна удовлетвореност и за двете страни.

Ново проучване показва, че тази поза позволява и на двамата партньори да изпитат едновременен оргазъм по време на половият акт. В него са участвали 3000 души от САЩ и Великобритания, а целта е била да се установи, кой е най-предпочитаният начин да се прави секс. Отговорът е бил наистина изненадващ, като 35% от участниците са посочили именно Кучешката за най-предпочитана и задоволяваща.
На второ място е посочена “Каубойка“, даваща пълен контрол на жената за движенията и дълбочината на проникване. Все пак се оказва, че има причина “Доги Стайл“ да е водеща. Изследователите добавят, че в някои от случаите предпочитанията на мъжете и жените се разминават, но когато говорят именно за нея, са единодушни по отношение на изпитаното удоволствие от акта. Тя предоставя възможност за определяне на ъгъла на проникване, дълбочината и синхронизиране на ритъма. Дълбокото проникване позволява стимулиране не само на Г-точката, намираща се на няколко сантиметра навътре във влагалището, но и на по-малко известната А-точка, която е точно в основата на матката и не всеки мъж е в състояние да я достигне. Не малко двойки са на мнение, че има пози, които винаги ги карат да достигат оргазъм, но понякога еднообразието, което настъпва, просто ги прави не толкова интригуващи и предпочитани.
Различните експерименти могат да доведат да откриването на нови усещания и стимулиране на различни зони, но погледнато от по-широк ъгъл именно когато жената е на колене с гръб към мъжа, се откриват възможности за стимулиране на почти всички ерогенни зони. По този начин тя може да стимулира клитора си, докато е в нея, а той от своя страна да гали както целия й гръб, така и да докосва ануса й за по-силно усещане и допълнителна възбуда. Оказва се, че предпочитанията идват и от възможността за двойно проникване, което осигурява максимално удовлетворение за нежния пол и гарантира мощен и интензивен оргазъм.

Скептиците са на мнение, че в някои от случаите жените се чувстват уязвими по време на практикуването на тази поза, но по-разкрепостените я предпочитат именно заради факта, че ако партньора е достатъчно опитен, може да приложи пълен контрол върху нея и да й достави удоволствие, което е трудно постижимо, при класическия полов акт.

Все пак трябва да имате предвид, че няма правила когато става въпрос за секс. Всичко е въпрос на предпочитания. Съветът на специалистите е да се експериментира непрекъснато и да се търсят нови хоризонти в сексуалните отношения. По този начин вие ще откриете сексуалната си съвместимост и ще можете да изпитвате максимална наслада от секса всеки път когато го практикувате с любимия до вас човек.

Автор: TheM; Източник: Blogzdrave.com