Как да откриете най-интересните хора на едно събитие

Джон Леви е преодолял страха от представянето си пред непознати хора много отдавна.

В последните 6 години той е изградил мрежа с контакти от 900 души, които са участвали в негови специални събития – форуми за интересни хора с най-различни способности и професионални възможности. На неговите събития са били гости нобелови лауреати, олимпийски спортисти… Срещите са организирани в апартамента му в Манхатан. Освен това Леви е пътувал доста по света, което също му е помогнало да натрупа ценни впечатления, разказва Business Insider.

Той издаде нова книга – „The 2 AM Principle“. Тя е колекция от най-доброто, което е научил и му е направило впечатление, докато е изучавал човешкото поведение на публични събития. В книгата посочва съвети, сред които и как да открием кои са най-интересните хора на едно събиране. В това отношение, казва следното:

Вижте кой се смее най-много и най-много се забавлява. Най-вероятно на събитието има една група от хора, които изглеждат най-радостни. Не се страхувайте, отидете и се запознайте с някой от тях. Той вероятно ще е в добро настроение и ще ви приветства, а може би след това и ще ви представи на компанията.

Вижте кой е човекът, когото хората се опитват да избягват и да не поглеждат. Ако забелязвате, че много хора се правят, че комуникират с приятели, за да избегнат общуването с някой конкретен, и той стои сам някъде, отидете и се запознайте с него. Има голяма вероятност той да е много интересен за разговор човек.

Вижте кой е най-стилен. Под „стилен“ не се има предвид секси, или най-прилежно облечен, а кой е с цялостен облик, с който се отличава, но е натруфен и крещящ, отива на фигурата му, цветът отива на него самия и е елегантен, въпреки че може да бъде и със спортни елементи. Това може да не е вашият стил, но фактът, че човекът е направил за себе си такъв добър избор означава, че вероятно има какво интересно да си кажете с него, ако се запознаете.

Когато хората са се събрали в кръг, накъде сочат обувките им? Джон Леви е забелязал, че най-често това е към човека с най-голямо социално влияние сред тях, или лидера на мнение в групата.

Вижте и кой е облечен много ярко и забележимо. Ако този човек не искаше да говори с непознати, той вероятно би сложил нещо по-семпло, нали? В този смисъл, обикновено тези хора са разговорливи и отворени към нови познанства.