Най-добрите закуски в офиса, ако сте на диета

Между пастите по време на сутрешната оперативка и джънк храната в стаята за почивка, офисът може да бъде предизвикателно място за всеки, който се стреми да свали килограми. За да не попадате в капана на офис изкушенията, ето няколко алтернативи, които ще ви помогнат в борбата с килограмите.

Сладки неща

Заменете тортата на някой, който празнува рожден ден ( в големите офиси постоянно има такива) с някои от следните храни:

Бонбони или близалка: Изберете такива без захар, а с натурални подсладители, като стевия. Хубавото е, че яденето им отнема повече време.

Барчета: едно протеиново барче, например, ще замести успешно желанието ви за вафли или бисквити. Избирайте такива, които имат под 200 калории, с фибри и протеини.

Свежи плодове: всички знаем, че плодовете са полезни, но не сте се замисляли, че могат да заместят желанието за нещо сладко и вредно. Опитайте и ще видите. Избирайте по-сладки плодове, като райска ябълка, мандарина, круша. Ако ви се хапва пай, нарежете ябълката на парченца и поръсете с канела.

Сушени и замразени плодове: Този тип закуска не трябва да се бърка с обикновените сушени плодове. Това са вид дехидратирани храни, които обаче не са популярни у нас. Ако търсите подобна здравословна закуска, може да поръчате от сайтове като Amazon.

Дъвка с аромат: За да избягате от офисното декадентство, решение е и да дъвчете дъвка. Изберете такава с вкус на канелено ролце или ментово-шоколадов вкус.

Протеинови закуски

Закуската вече е минала, а до обяда има доста време. Все пак ви се иска да похапнете нещо, докато дойде време за следващото ядене. Добрата новина е, че има много лесни начини да се снабдите с протеинови закуски.

Риба тон: Няма нищо лошо да имате под ръка консерва риба тон, с която да задоволите глада си. Тя е нискокалорична, богата на протеини, омега 3 и ще ви държи сити.

Пастърма/ сушено месо: В магазините се предлагат пакетчета с нарязана пастърма или малки месни пръчици, които може да гризете, докато сте на бюрото. Изберете между такава от свинско, говеждо или пуешко месо.

Ако имате хладилник под ръка, се запасете с нискомаслено сирене, кисело мляко, белтъци или постно месо.

Хрупкави неща за похапване

Не сте точно гладни, просто се нуждаете от нещо за хрупане. Не се изкушавайте да идете до вендинг машината и да изберете нещо мазно и сладко.

Печен чипс: Ключът тук е в количеството. За да не се изкушавате, сложете си отделни пакетчета, която да носите в офиса.

Домашно приготвени пълнозърнести солети: направете си полезни солети с лимец или безглутеново брашно, с малко мазнини и ги хрупайте с чиста съвест пред компютъра.

Нарязани зеленчуци: моркови, целина, краставица или тиквичка са перфектната закуска, която ще задоволи желанието за похапване и няма да ви натежи като калории.

Пуканки: направете ги с пукаща царевица и добавете малко мазнини и сол.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg