Милиони години еволюция и още не сме се научили как просто да спим заедно

Изключвайки всичко сексуално в акта на споделяне на един креват, мъжете и жените все още не са се научили да спят заедно в едно легло. Мнозина смятат това за проблем, докато други го считат за нещо естествено. Очевидно според вторите човек трябва да е сам не само в тоалетната, но и в леглото.

Противно на всеобщото схващане, че жените са тези, които винаги настояват да се гушкаме, докато спим, мъжете също имаме своите мераци в това отношение.

Просто ние по-често се оплакваме от дискомфорта, докато жените го преглъщат, за да се наслаждават на хубавите страни.

Гушкането по време на сън е признак на интимност, чрез който недвусмислено се доверяваме на половинката си в моментите, в които сме най-уязвими. На практика всички същества на Земята са такива, когато спят.

Докосването в леглото обикновено е повод за смущение. Това се тренира от мозъка, учейки се с кого може да си позволи да изпадне в несвяст и с кого не може.

Мъжете смятаме себе си за силния пол, но в случая изпитваме същите подсъзнателни страхове, че чуждият субект може да ни навреди. И в интерес на истината той го прави.

Колкото често ви се случва да се будите с изтръпнали крайници, защото уж лекичката девойка до вас е решила да използва ръката ви за възглавница? Толкова често? Не съм изненадан!

От другата страна пък нерядко изпитват неудобството на студените ръце и крака. Не ми се иска да си представям, колко неудобно би било, ако нечии вкочанени пръсти се опитват да се сгреят в топлата пазва на девойката.

Косата също е сериозен враг на споделеното сънуване. При жените тя обикновено е на главата, докато при мъжете на гърдите. И в двата случая устата е потърпевша. Когато мацката е с гръб към нас, прическата ѝ забравя, че за нея са дадени десетки левове и решава да се напъха най-безцеремонно между езика и зъбите, които е крайно неприятно чувство. В обратната ситуация, когато тя се е притиснала с лице към вас, лицето ѝ най-често попада върху гърдите ви, а от там рунтави къдрици я гъделичкат по носа, предизвиквайки неособено приятни чувства.

Един от най-неприятните моменти при спането по двойки е миризливата сутрешна уста. Не съм много сигурен, защо от гърлото ни излиза смрад на кенеф сутрин, но фактите са си такива. Едва ли можем да се сетим за по-неприятен начин за събуждане от това нечии чужд въглероден диоксид да бъде директно инхалиран в нашите си дробове.

За финал искам да ви дам един съвет, ако все пак искате сънят ви да е качествен, а не постоянна борба за надмощие над по-голямата част от матрака. Спете с гръб един към друг през по-голямата част от седмица. Нищо не може да замени комфорта на самостоятелното похъркване, в което единствен другар ви е възглавницата. Докосвайте дупета, за да усещате присъствието на партньора си, но и му оставете въздух, за да не се буди с гротескна гримаса на лицето. А гушкането ли? Правете го в минутите след секса и една нощ през уикенда.

Автор: Десислав Янкулов