Жена съди вибратора си за записване на интимните ѝ подробности

Ако трябва да сме малко по-точни, ще кажа, че не точно малкото устройство е обектът на съдебния иск, а компанията-собственик, която използва данните от своите устройства, за да подобрява продуктите си.

Жената е от Илинойс и тя е недоволен собственик на We-Vibe 4 Plus. Това е вибратор, който може да се управлява дистанционно от двойка, която е разделена дистанционно.

Оказва се, че безжичният контакт не е привилегия само между двамата любовници, а между тях се намесва и трети човек, който събира данните и ги въвежда в различни статистики.

Неща от сорта на опцията, която се използва най-често, времето, по което се активира устройството, интензитета на употреба и т.н. са все интимни подробности, които не би трябвало да представляват интерес за чужди лица.

Това е подразнило изключително много клиентката, която е наела адвокат, с който възнамерява да си потърси правата по съдебен път.

Проблемът всъщност не е толкова, че едни числа се появяват някъде на сървърите на дадена компания, а фактът, че до всяка малка подробност стои електронната поща на всеки от клиентите. Това е от онзи тип лични данни, които са защитени от американското законодателство, ако преди това изрично не е поискано съгласието на клиента и самата компания не се е сдобила официално с правото да борави с подобен род информация.

От въпросната компания все още се въздържат от отговор, защото тепърва юридическият им отдел ще се запознава със случая.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Inside Hook