Младите се чукат все по-рядко, благодарение на смартфоните си

Извинявам се за израза (всъщност не се извинявам), но новите технологии не трябваше ли да правят живота ни по-хубав и по-лесен?! Защо тогава сматфоните да са причината за по-малкото секс, който правим децата на 90-те и тези на новото хилядолетие? Едно статистическо проучване е категорично в тази насока.

Оказва се, че днешната младеж е благословена и урочасана едновременно със своята ера на социални мрежи. Всички ние може да се каже, че сме поколението, което има достъп до най-много информация изобщо в историята на човека и това е добре, но информацията е и причината да сме толкова придирчиви към хората, които допускаме в леглото си.

Около 15% от мъжете и жените на възраст от 20 до 24 години се смята, че са девствени.

Преди 50 години такива мъже и жени щяха да се считат у нас за престарели за женитба и вече им е късно да създават семейства.

Подобна статистика звучи плашещо от емоционална гледна точка, но от морална е някак обнадеждаваща. Щом младежите са в състояние да запазят целомъдрие до толкова напреднала възраст, това може да означава, че ни предстои едно поколение от хора, които няма да плащат грешките на разврата за в бъдеще.

Хубаво или лошо, фактите са си факти. Сматфоните ни са причина за по-малкото секс, който правим, но са и причината по всяко време да имаме отговор на всички въпроси, които възникнат в ежедневието ни. Вече е достатъчно да отделиш 5 минути за проучване на някого, за да разбереш, дали е лежал в затвора или е „принцът на бял кон“. (Не знам, дали съществува израз – „принцеса на черна кобила“, но да речем, че това е женският вариант на добра партия.)

Автор: Десислав Янкулов Източник: Maxim