Наръчник по флиртология

Мъжете от край време имаме сериозни проблеми, когато трябва да различим доброто възпитание на жените от флирта. Това е причината прекалено често да сме прецаквали нещата с момичета, които е можело да ни станат наистина добри приятели, а и това е причината всъщност толкова много хора да смятат, че приятелство между мъже и жени няма.

В следващите редове ще се опитам да ви разкажа за няколко основни неща във флиртуването, за да успявате да го разпознаете и да го прилагате далеч по-успешно, отколкото е до сега. Надявам се, че ще съм полезен на мнозина, както се надявам, че ще съм полезен и за самия себе си.

  • Онзи, който успява, не е най-привлекателният, а най-настоятелният – И тук границата е тънка, защото в един момент можеш да се превърнеш в досадника, който охраната ще се наложи да изхвърли. Знай си границата и чети всички знаци, изпращани от една жена. Тя винаги е длъжна да се дръпне малко, за да направи играта интересна, но погледът с неприязън и категоричното не, все едно я спира просяк на улицата, това са знаци, че не бива да влагаш повече усилия. Ако имаш наистина шанс с дадено момиче, тя ще ти хвърля по малко трошички, като това да ти отвърне на поздрава, да си каже името или да приеме напитката, която си ѝ изпратил. Това са значи, че трябва да продължиш с флирта, ако ще това да ти отнеме цялата вечер. Остави междувременно братовчеда на Брад Пит да се представлява в ъгъла на бара, мислейки си, че момичетата сами ще дойдат и ще го пожелаят.
  • Очният контакт е начинът жените да те поканят при тях – Учени са измерили, че безразличният поглед отнема около 1.18 секунди, след което рядко се повтаря или поне не в близките няколко минути. Заинтригуваният поглед трае над 2-3 секунди и той подлежи на повтаряне скоро след това, но до максимум три пъти. Ако до тогава не си уловил сигнала, тя вече има огромен шанс да се е отказала, мислейки си, че няма смисъл да се занимава с теб.
  • Очите издават всичко – Редица проучвания са се опитали да открият различни елементи, издаващи фалшивата от истинската усмивка. Очите са това, което най-категорично заявява, кога един човек се смее насила и кога е искрено. В краищата на клепачите винаги се образуват едни бръчици, които са недвусмислен знак, че събеседникът ви е харесал шегата. Ако реакцията е само в устните, тогава едва ли вицът е толкова забавен, колкото е бил в пети клас.
  • Флиртуването в чат е много по-лесно – Неслучайно живеем в ерата на социалните мрежи, където чатовете са се превърнали в местата, където човек среща майката на своите деца. В чат човек получава време да осмисли думите на събеседника и да премисли добре, какво иска да каже на свой ред. Мнозина ще кажат, че флиртуването изисква очен контакт и спонтанност в изказа, но, ако това важеше на 100%, тогава нямаше толкова много хора да признават, че са срещнали половинката си в интернет. Там получавате публична, но и интимна обстановка, в която не се притеснявате от обществения натиск.
  • Обръщайте внимание на краката – Има цяла наука, която се занимава с езика на точно тази част от тялото. Според експертите в тази област, има два елемента, които са основоположни, ставайки въпрос за флиртуването. Ако нечии стъпала сочат към вас, когато си говорите, това е знак, че те наистина си падат по вас, защото подсъзнанието ни има функцията да посочва физически нещата, които харесва. Затова и съзнателно използваме показалците си, за да насочим нечие внимание към нещо. Другият фактор е по-специфичен за жените, което и ни интересува. Когато дамата е скръстила крака и стъпалата ѝ очевидно сочат другаде, не се притеснявайте. Това демонстрира друг психологически похват. Тя се опитва да изглежда максимално дребна и беззащитна и сякаш търси закрилата ви. Ако пък стоите един до друг, забележете, дали кръстосването е към вас или е застанала заднешком. Ако е към вас, значи пак знакът е добър.
  • Дружелюбна ли е или флиртува – Мъжете обикновено сме онези, които правят забавните неща, докато жените ни се забавляват. Ако една жена ни харесва, тя ще се смее повече, защото ние разказваме смешката, а не на самата шега. Как да разбереш разликата? Ако не просто се смее, но и ви докосва в реакцията си, значи нещата изглеждат добре. Ако прави комплимент на вас, а не на вица, отново сте едно напред. Но, ако просто се смее на крачка разстояние и коментира току що разказаната история, значи е просто дружелюбна.
  • Огледалният ефект – В ДНК-то ни е закодирано да се копираме едни други и да се движим на групи. Това е социален елемент, който трудно подлежи на контрол. Затова, дори една жена да се опитва да прикрие интереса си към вас, забележете, дали копира действията и мимиките ви. Ако го прави, значи не е толкова безразлична към вас, колкото си мисли. Това е и нещо, което сами можете да инициирате. Ще я накарате да се чувства по-добре във ваша компания, ако подсъзнанието ѝ вижда, че имитирате движенията ѝ.
  • Не зяпайте – Зяпането е действие, което отблъсква. То е знак в природата, че предизвиквате някого в опит да докажете, че сте повече от него. Нали сте чували съветите по научнопопулярните филми, че не бива да зяпате лъв или тигър, защото ще ви нападнат. Хвърляйте по един-два погледа, но повече от 4-5 секунди взиране в една точка няма да ви помогне във флирта.
  • Действията винаги говорят за нещо – Жените неслучайно ходят често до тоалетната. Едва ли на всички мехурите им са толкова малки, а и едва ли искат да проверяват грима си през 5 минути. По-често жените отскачат до тоалетната, за да дадат възможност на даден мъж по пътя им да ги забележи. Те са като котки, които минават пред клетката на кучето. Ще го направят 10 пъти, стига да са сигурни, че са забелязани. Освен това, обърни внимание, дали става да танцува често, отмята ли си косата, докато го прави, чупи ли стойки и застава ли често с гръб към теб, докато си говори с приятелка. Последното е знак, че тя най-вероятно иска да разбере, дали я гледаш, като нейните очи са тези на приятелката. Вземе ли да облизва устни и да върти кичурите си на пръста, докато си на крачка-две разстояние, няма какво да го мислиш още, защото е ясно, че девойката е готова да си легне с теб и то още тази вечер.

Автор: Десислав Янкулов