Защо тренирам сутрин на гладно

Защото искам да отслабна, не е ли очевидно? От къде на къде да очевидно, като само ме четете, а не ме виждате. Както и да е. Важното е, че методът с тренировката на гладно е доказано работещ и от не за сметка на физическото ви здраве. Сега ще обясня, като дори ще се позова на мнението на един петкратен шампион по триатлон – д-р Джордан Метц.

Тренировката на гладко е нещо много специфично, с което не бива да се прекалява, защото все пак имаме ограничен лимит от енергийни ресурси и щом гo достигнем, нещата могат да станат лоши и най-малкото да припаднем от изтощение.

Най-просто казано тренировката на празен стомах предизвиква метаболизма ни. В рамките на кратко време той се засилва изключително, за да компенсира липсите на хранителни вещества, топейки мастната тъкан, която остава единственият богат на енергия продукт в тялото ни.

Съветът ми е да се стремите към спорт в рамките на 30 до 45 минути, защото толкова средно е изчисленото време, в което можем да изчерпим максимума от запасите си. Тренировка, която надвишава час, увеличава драматично риска от падане на кръвната захар и предизвикване на припадъци. Ако пък имате проблеми с нивата на захарта, тогава дори не пробвайте този тип тренировки в името на собственото си здраве.

Гледайте да презаредите веднага след тренировка. Трябва да имате нещо в стомаха си, за да позволите на тялото си да регенерира. – д-р Метц.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine