Приемливо ли е да си с брада на сватбата си?

Сложен, но и доста актуален въпрос, който касае мнозина напоследък, защото брадата трайно си се настани в модния свят на мъжа. Тя дори за мнозина се е превърнала в идентичност, която би била изгубена, ако се отстрани, пък било то и за един от най-важните дни в живота.

Ще се опитам сега да ви помогна във вземането на това трудно решение, за да можете да сте най-доброто аз в деня, в който ще кажете „да“.

  • Колко гъста е брадата ти? – Ако брадата ти е гъста четина, която за два-три дни не оставя и сантиметър от кожата на лицето ти на пряка слънчева светлина, тогава изборът е лесен и бих те посъветвал да си с брада.

    Стига обичайно да се носиш в такъв вид, естествено, а не тепърва да я оставяш да расте за деня. Ако космите на лицето ти са от типа „на зло куче мъдете“, тогава не се колебай, ами грабвай самобръсначката. Пет косъма повече или по-малко за теб може да не са от значение, но за тъщата и родата ѝ си е повод за вечна мнителност към личността ти.
  • Как искаш да те помнят на този ден? – Познавам хора, които цял живот се носят с брада и дори не помнят, кога за последно са ползвали нещо по-ефективно от машинка за подстригване. Такъв човек е напълно нормално да се вижда с брада за годините напред и на сватбата му би било добре да е точно в такъв вид. Но, ако през два месеца мениш мнението си по темата, съветът ми е да минеш през бръснарницата.
  • Как те предпочита бъдещата ти съпруга? – Това се очертава да е най-важният човек в живота ти и мнението ѝ наистина трябва да е важно за теб. Защо иначе ще се жениш за нея?! Възползвай се от съвета ѝ и не приемай „няма значение“ за отговор. Значение винаги има! Ти го знаеш, тя го знаеш, всички на сватбата ще го знаят. Нека това е последното ви съвместно решение, като гаджета.

Автор: Десислав Янкулов