Качил или си свалил килограми – как да ъпгрейднеш гардероба си?

Играта с килограмите винаги се отразява негативно на джоба ни. Не за друго, ами защото трябва да се бръкнем малко по-дълбоко, за да се обзаведем с нещо новичко, което да ни е по мярка.

Ако до преди няколко месеца сме били дебели макарони, които едва се побираме в педесятка панталони, а днес по по мярка би ни ставал 44 или дори 42, тогава трябва да съобразим няколко неща, за да изглеждаме по-добре в новата си кожа. Същите правила важат и в обратната посока, но нека предположим, че си качил килограми, защото си се натренирал, като животно, а не си пуснал бирено шкембе.

Държа да отбележа, че имаш право да си пуснеш бирено шкембе, ако си станал баща поне на 4 чавета и си прехвърлил вече 40-те. Макар, че тук Силвестър Сталоун би се възпротивил за възрастовото ограничение.

  1. Смени коренно стила си – Решил, че е време да промениш имиджа, като започнеш от тялото си. Вече си го постигнал, но продължаваш да се обличат по същия начин, както преди. Хората ще си помислят, че се опитваш да запазиш нещата по старому, но всички знаем, че искаш промяната ти да е цялостна.
    Избери си нов имидж и го следвай, за да се насладиш истински на новото си амплоа.
  2. Научи новия си размер – Никога не е добре, да не си запознат с размерите на дрехите си. Не можеш всеки път да разчиташ продавачката да те погледне и да ти  познае размера. Обикновено жените са достатъчно любезни, че да ти помогнат искрено, но ще има случаи, в които за тях ще е важно да ти продадат, каквото и да било. Да, знам че е странно, да се видиш в новите вталени дънки, но имай в предвид, че не бива всеки детайл от краката и задника да се появява на показ. Да не говорим, ако кайсиите ти са очертани. Това можеш да го избегнеш, ако се постараеш да научиш и запомниш новия си номер.
  3. Вземи решение, дали временно или постоянно ще си в тази форма – Ако е временно, тогава не се хвърляй да сменяш цялостно гардероба. Две-три нови дрешки ще са достатъчни за сезонното ти тяло.
    Ако пък си решил, че вече за дълго си променил външния си вид, тогава ще трябва да отделяш по повече пари от месечния си бюджет, за да си подготвен за всякакъв повод.
  4. Впити или свободни дрехи – Ако си отслабнал и си направил широки рамене и стегната коремна преса, ще искаш да демонстрираш плодовете на труда си по някакъв начин. За целта ще трябва да оставиш малко широките тениски и разпуснатите панталони, за да направиш място за вталените ризи и спортните дънки. Особено през пролетта и лятото ще е добре да събереш малко женските погледи с новото си изваяно дупе. Но пак внимавай с тази промяна, защото рискуваш да се изпедерасиш.
    Ако пък си качил някое и друго кило и не искаш това да си личи особено, тогава наблегни на малко по-отпуснатите дрехи. Не, че ще заблудиш някого, че си в килограмите си от гимназията, но просто ще прикриеш новите си несъвършенства. Все пак не би искал тумбака ти да се вижда изпод ризата с къс ръкав, с която толкова обичаш да се носиш по кафенетата през лятото.
  5. Отърви се от любимите си дрехи, които вече не ти стават – Да, знам че е трудно. Трудно е да го напиша, камо ли да го направя, но човек прави това, което нужно в трудни моменти.
    Ако вече си прекалено дебел, за да се побереш в панталона от бала, не го насилвай прекалено за петъчната дискотека, да не вземе копчето да се скъса по някой еротичен танц.
    Грозно е и ако копчетата на ризата са постоянно разтегнати, но тя поне търпи известни промени при шивач.
    Ако пък си отслабнал с 30-40 кила, част от любимите ти дрехи ще стоят като чували върху теб. Ще се изложиш, ако та се опиташ да свалиш мацката ос съседната маса, а сакото ти стои като на закачалка. Най-много да си помисли, че си свил на баща си костюма от сватбата.

Автор: Десислав Янкулов