Задължителните притежания на всеки ерген

Оказва се, че и да си ерген никак не е лесно. Трябва да си правиш всичко сам. Трябва да чистиш сам, да готвиш сам, да переш сам, да си оправяш леглото сам и дори да правиш секс сам. Това последното е най-демотивиращото.

Но да оставим тези проблеми настрана, за да видим, какво ни е нужно да притежаваме, за да сме пълноценни самци в свят, в който всички си имат половинка само не и ние.

  1. Комплект за бръснене – Да си го признаем, модата с дългите бради е измислена от мързеливите мъже. Онези, които искат наистина винаги да са в добър външен вид, те умеят да полагат усилия за лицевото си окосмяване. Е, в тази графа бих сложил и пичовете, които са с дълга брада, но поддържана такава. Къпят я, решат я, подстригват я и дори я мажат с разни лосиони, за да я заздравяват. Ако не си от този тип модерни мъже, тогава трябва на огледалото в банята да имаш комплект за бръснене – пяна, самобръсначка и афтършейв. По принцип не са много евтини, но имай в предвид, че ножчетата на хубава самобръсначка траят по няколко месеца, една пяна за бръснене може да ти служи вярно в продължение на 3-4 нови луни, а афтършейва може да изкара и повече, ако го ползваш разумно.
  2. Спортен екип – Единствените анцузи, които носиш, са тези из дома ли? Жал ме е за теб! Мъжете не могат да си позволят да се отпуснат преди да са станали чичовци на по 45-50 години, защото просто не е библейско. Спортният екип ти е задължителна част от гардероба, но знай, че трябва да го ползваш по предназначение. Дали ще ходиш на фитнес, ще ходиш в парка, за да тичаш, или ще отскачаш през ден до лостовете, няма значение. Важното е да полагаш някакви физически усилия, за да си в добра форма, пък ако ще и сам да се гледаш в огледалото.
  3. Компютърна конзола – Едва ли ще стигнем до възраст, в която компютърните игри да не ни допадат. Да, в момента по-рядко ми се отдава възможност да разцъкам някоя игра, но, когато това стане, аз се връщам 10-15 години назад във времето. Тогава се криехме от нощните проверки на полицията, които идваха да проверяват игралните клубове за непълнолетни, след което пак засядахме над мишките и клавиатурите, докато не стане време баничките в съседство да станат готови, а слънцето току да се подава на хоризонта. Всеки уважаващ миналото си самец, трябва да си позволява 1-2 пъти в месеца да удря по една FIFA или малко Warcraft, за доброто старо време.
  4. Колело – Признай си, че ти е писнало да стоиш в задръстванията и да си мислиш за скапания живот, който водиш. Градовете в България изобщо не са толкова големи, че човек да не може да си позволи да се придвижва с колело. Вземете дори София за пример. Какво са 4-5-6 километра от вкъщи до работа, когато спокойно с двуколката развивате около двайсетина километра в час. В най-лошия случай имате 30 минути в посока. Замислете се, че прекарвате поне толкова в задръствания, когато сте с колата, тъй че по-удачният избор при всички положения е велосипедът. Да не говорим, че това си се явява и вид спорт.
  5. Официален костюм – Всеки уважаващ себе си мъж, не само самец, трябва да облича официален костюм поне веднъж в месеца. Бедна ви е фантазията, колко може да се промени животът ви, ако си намирате поводи, на които да се появите с елегантно сако и вратовръзка. Околните ще ви приемат по различен начин, а и шансът да смените статуса си във facebook се увеличава многократно, ако девойките ви смятат за успял бизнесмен. Каквото и да говорят жените по разните розови списания, те винаги ще си търсят мъж с възможности. Може да не си, но е важно да изглеждаш като такъв.
  6. Членска карта за някой мъжки клуб – Дали ще си фен на футболен отбор или ще участваш ежеседмично в някакво спортно съревнование, няма значение. Важното е да прекарваш известно време в компанията на други като теб, за да можеш да се разтовариш. Едва ли има друго, което би ти помогнало повече да излезеш от депресията, от час и половина в псувни пред телевизора или на стадиона с тълпа разярени пичове. Купи си членско за фен клуба на Арсенал и ходи често на събиранията им. Поне с „артилеристите“ си гарантираш безброй поводи за псувни и ругатни, когато година след година амбициите ти за шампионска титла приключват в края на февруари и средата на март, за да се озовеш на резервираното 4 място.

Автор: Десислав Янкулов