Толкова вкусна паста не сте яли

Buongiorno ragazzi, точно в този момент ще отговоря на въпроса ви „къде можем да хапнем хубава паста“, защото, и аз като вас, ми е писнало да ям побългарена паста, сервирана по уникална италианска рецепта с чубрица вместо базилико.
Разбира се, мястото където можете да хапнете истинска италианска паста е у дома. Не и без помощта на мастър-шефа от TheMainline, кой няма да ви подведе в рецептите, защото преди всичко друго той е един голям чревоугодник.

А ето и предложението ми днес за традиционна паста, ама от онази италианската, с песто и цитросови плодове.

Преди да започнете да бръчкате вежди, прочетете, пробвайте и тогава пак ще си говорим.

Необходими съставки

Базилико – 60 гр.
Зехтин – 120 гр.
Кедрови ядки – 30 гр.
Лимон – 1бр. (110 гр.)
Сол – на вкус
Настъргано formaggio – 60 гр.
Портокал – 2бр. (470 гр.)
Черен пипер – на вкус

Ето и как да си я приготвите:
1
Първо започвате да подготвяте цитросовите плодове. Вземате нож, с който да  отстраните кората  от самия плод, като не пропускате да махнете и бялата част от плода. Това се отнасая както за портокала, така и за лимона. След като отстраните кората и бялата част идва ред на ципата, която обгражда плода.
1
След като разделите плода на парченца, вземате базиликото и го изсипвате в кухненски робот. Добавяте кедровите ядки. Важно е да отбележя, че базиликото трябва да бъде измито със студена вода и добре подсушено.
2
После идва ред и на настърганото формаджо, следвано от парченцата портокал и лимон.
3
Накрая се изсипва и зехтина, след което стартирате робота. Идеята е да се получи хомогенна смес. През това време може да си сварите пастата. В тенджерата с вода трябва да сложите малко сол, но вие го знаете това, нали ?!
4
След като сте разбили съставките за пастата в достатъчно добра хомогенна смес, изсипете съдържанието в тиган. Добавете сол и черен пипер на вкус след което изсипете сварената паста вътре. След това сложете тигана на котлона за няколко минути. Сервира се умерено топла.
5
Това е! Нататък знаеш… хапваш, облизваш си пръстите и споделяш във facebook страхотното ястие, което си сътворил, като не забравяш и да споменеш от къде си видял рецептата – TheMainline.

 

Автор: TheM