Арестуваха мъж, защото продал детето си, за да си купи смартфон

О, пресвета божия майко на глупостта, от къде ги вадиш тези идиоти, които обитават земното кълбо и трамбоват с най-голяма наглост повърхността на същата земя, на която и ние стъпваме в момента?

Няма как да не си задаваме такива въпроси, когато до учите ни достигат новини от подобен характер.

19-годишен баща от Китай имал амбиция в живота – да си купи Iphone и мотоциклет. Като един предприемчив човек, той решил, че най-лесно би постигнал мечтата си, ако вземе, че продаде 18-дневната си дъщеря.

Докато майката на детето работела на няколко места, бащата висял по цял ден в кафенетата, за да измисли хитър начин, с който планът му да сработи.

Празната му главичка достигнала до гениалната идея, че в интернет все ще се намери някой, който да плати прилична сума за азиатско бебе.

Социалната медия QQ предоставила идеалната възможност за новоизлюпилия се търговец. Той обявил цена от 23 000 йени, което е около £2500,  €3240 или 6450 лева. Сметките му сочели, че с толкова пари ще може да си вземе двете джаджи, които липсвали в живота му до момента.

Купувачът скоро след обявата се появил и платил желаната сума. Очевидно, отсреща не очаквали това да е истина, защото, щом бебето дошло на вратата му, той веднага се обадил в полицията, за да се предаде и признае вината си.

От местното районно управление реагирали бързо и издирили биологичните родители, след което арестували бащата за деянието му.

В своя защита той казал: „Самият аз съм осиновен и се надявах, че хората в моя град биха се зарадвали на идеята, пращайки децата си, за да бъдат огледани другаде. Наистина не знаех, че подобно нещо е незаконно.“

Мъжът в момента излежава 3-годишна присъда зад решетките, след което го очакват още две години и половина условно освобождаване.

Автор: Десислав Янкулов Източник: People’s Daily Online