Какво трябва всеки мъж да има в хола си

Ако смятате, че обзавеждането е отговорност само на жените, жестоко се лъжете, приятели! Това, че сме мъже не значи, че трябва да имаме един матрак в спалнята, маса с четири стола в кухнята и разтегателна маса с още четири стола в хола. Всеки мъж с чувство към естетиката трябва да обзаведе къщата си със стил, за да може всеки гост да се чувства удобно и комфортно в онова кътче, което вие наричате свой дом.

Ето няколко важни неща, с които да декорирате всекидневната си:

  • Голям удобен изчистен диван – Диванът е онази мебел, върху която се прекарва най-много време, особено когато не сте сам вкъщи. Важно е той да не е в някакъв ярък и кичозен цвят.

    Подберете го така, че да заема една голяма част от пространството в хола, но не и да изпълва стаята. Достатъчно е да му дадете една цяла стена и половината от перпендикулярната ѝ.
  • Възглавнички – Какво е диван без възглавнички? Скучна работа. А и е друго, когато има какво да си подложите на кръста или пък да имате нещо за под главата, когато сте се излегнал, гледайки филм. Малките възглавнички с акцент действат много положително на цялостния вид на стаята ви.
  • Фотьойл – Тронът на господаря на дома. Тази мебел трябва да е най-удобната на света, защото вашият задник се очаква да кисне в него през дългите вечери, когато с момчетата уж сте седнали за по едно малко. Това се смята и за най-мъжката възможна мебел от интериорни дизайнери от цял свят. Гледайте само да е в тон с дивана, защото иначе може и да изглежда грозно.
  • Килим – Вярва ви се или не, килимът е онази част, която създава най-голям домашен уют. Може да нямате почти нищо в стаята, но имате ли килим, топлотата на дома се усеща далеч по-силно. Зимата особено е много приятно, когато се разхождате без чехли.
  • Ниска маса – Масата за гостната винаги трябва да е ниска. Тя не трябва да пречи на разговорите между хората, но и винаги трябва да е на разположение, за да има човек къде да си остави чашата. Малко е неудобна, когато сте спретнали вечеря, но се очаква, че това се прави в трапезарията, а не в хола. Заложете на масивното дърво.
  • Маса за кафе – Някъде до креслото би стояла много добре една масичка за кафе, на която имате лампа, книга и едно-две списания. Хубаво е не просто да ги има, а и да ги ползвате по предназначение. Това ще покаже на гостите ви, че сте напълно наясно, че човек се учи до живот, а и така без усилия ще можете да демонстрирате интересите си, когато сте с нови хора.
  • Ниски декоративни лампи – Осветлението си е важно, каквото и да си говорим. Когато то липсва, трябва да го компенсираме с изкуствени източници. Украсете стаята с няколко дизайнерски лампи, които целят да осветяват определени части от обстановката, а не толкова да озаряват цялото помещение.
  • Живо растение – Фактът, че имате живо растение, говори за чувство за отговорност. Дамите биха останали много впечатлени, ако наоколо видят 2-3 саксии с красиви цветя. Природата ни е дала толкова много избор от такива, които имат нужда от вода един път седмично, че би било престъпление, ако не можеш да се грижиш поне за едно такова.
  • Телевизор – Каквото и да си говорим, компютрите никога няма да успеят да изместят класическите телевизионни канали. Ако щеш и едни новини просто да си пуснеш, телевизорът ти го осигурява с едно натискане на бутона, докато на компютъра е нужно човек да търси новостите една по една. Дори чувството, когато гледате филм, е съвсем различно, когато е от телевизията. Всяка всекидневна трябва да има един голям телевизор, съобразен с площта на помещението.
  • Озвучение – Каквото и да слушате, звукът, който ще изкара една система за домашно кино, е несравним с това, което може да възпроизведат колонките на компютъра или онези на телевизора. Да не говорим, че не е чак толкова недостъпно, защото за 300-400 лв човек би превърнал хола си в малък кино салон или приятно нощно заведение, според случая.
  • Картини – Не бива да имате нито една гола стена в хола. Единствено извинение прави онази, която е заета с шкаф или прозорец. Над дивана задължително сложете една картина по ваш вкус, а на останалите стени може да помислите и за друг тип декорация, макар че с картина никога не бихте сгрешили.
  • Библиотека – Ако холът ви е достатъчно голям и в него прекарвате и самотните вечери, тогава е много добра идея да добавите и малка домашна библиотека в него. Предполагаме, че имате поне 20 любими романа, така че те спокойно могат да станат част от обстановката на хола ви. Те винаги са добра тема на разговор, било то с приятели или с гаджета.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Business Insider