Ръце като на Силвестър Сталоун

Дядо ви Слай може да е на преклонна възраст, ако питате наборите му, но за него самия нещата не стоят точно така. 69-годишният актьор не е спирал да изглежда перфектно в кожата си и всичко това се дължи на упоритите тренировки във фитнеса.

Не са един и двама онези, които винаги са твърдели, че с възрастта човек трябва да влага в пъти повече усилия, за да се поддържа във форма. Е, представете си колко пот хвърля Рамбо в залата.

Ето и тренировката му за ръце, ако искате и на вас хората да завиждат, когато облечете костюм или каквато и да е друга дреха.

Важно е да се отбележи, че тренировката за ръце трае, около 30 минути, а упражненията са общо 15. С други думи – пригответе се за доста сериозно хвърляне на пот.

  1. Кабели от горен скрипец – Закачате въжето на горната халка на скрипеца, сядате и започвате да дърпате въжетата с движение в лакътя към лицето. Представете си, че гледате към небето от седнало положение и приветствате слънчевите лъчи с дланите си. Правите между 10 и 15 повторения.
  2. Щанга с тесен хват – Вземате изкривената щанга и в изправено положение започвате да правите бицепс с нея с приближени една до друга ръце. Правите до отказ.
  3. Щанга с широк хват – Продължавате със същата щанга, но този път хващате в двата края. Така се правят 6-8 повторения.
  4. Чукове с въртене – Вземате дъмбели и в изправено положение започвате последователно с едната и другата ръка да помпате с въртеливо движение. 10-12 повторения за ръка.
  5. Кабелите на Херкулес – Закачате халките в горната част на скрипеца и заставате в средата между двете. Ръцете са ви в поза, в която сякаш искате да се покажете колко сте силен. Затова упражнението се нарича Кабелите на Херкулес. Така помпате между 10 и 12 повторения.
  6. Камбанки – Това упражнение представлява закачане на свободна тежест за въже. Изпълнява се като обикновено помпане за бицепс с дъмбели, но тук целта е да имате нестабилност при изпълнението, за да развивате по-малките мускули в зоната на бицепса. За всяка ръка правите по 10-12 повторения.
  7. Дъмбели за предмишница – Подпирате ръцете си на коленете в поза, сякаш сте на тоалетната. Повдигате така дъмбелите само с движение в китката и с длани, сочещи нагоре. 25 повторения за ръка.
  8. Обърнати дъмбели за предмишница – Същото като по-горното, но дланите ви сочат към земята. 25 повторения за ръка.
  9. Здрависване с дъмбели – В изправено положение вземате сравнително по-леки дъмбели и се опитвате да правите здрависване с въображаем човек. Движите само китката. 25-30 повторения за ръка.
  10. Маймунско висене – Хващате се за лоста за набирания и се опитвате просто да се задържите в продължение на 2 минути.
  11. Скотове – С извит лост лягате на пейката и правите скотове за трицепс с тесен хват. 12 повторения.
  12. Кофички – Кофичките за трицепс представляват максимално изправено тяло, така че гърдите ви да имат минимално участие в упражнението. 20-25 повторения.
  13. Помпане с пейки – Качвате си краката върху едната, а ръцете са ви върху другата като сте ги поставили успоредно една на друга. Тялото ви трябва да увисва във въздуха. Движението после е просто спускане надолу и повдигане нагоре с помощта на трицепсите ви. Правите до отказ.
  14. Въжета за скрипец – Слагате въжетата в горната част на скрипеца, заставете с лице към него и с движение единствено в лакътя дърпате тежестта надолу. 12-15 повторения за ръка.
  15. Лицеви опори с тесен хват – Дланите са ви на една до друга на земята и правите нормална лицева опора. Повтаряте до отказ.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Muscle&Fitness