България загуби от Украйна във втората контрола в София

България загуби с 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 22:25, 21:25) срещу Украйна във втората контрола преди старта на Лигата на нациите. Двубоят се игра при закрити врати в зала „Христо Ботев“. Предния ден нашите завършиха 2:2 със същия съперник по договорка между треньорите Лоренцо Мичели и Иван Петков да се изиграят четири гейма.

България започна силно двубоя.

Нашите бързо натрупаха преднина и затвориха гейма с 25:18. През втория картината се обърна. Украйна заигра по нашия начин. Опитахме да се върнем, но в крайна сметка резултатът бе 25:20 за съперника.

Третата част беше много по-интересна и изпълнена с обрати. Първо България взе аванс с 10:7. Украинките не само се върнаха, но от своя страна поведоха. Дойде нашият ред да се стегнем и да направим силни атаки. С тях резултатът стана 20:17. Вместо да продължим в същия дух, допуснахме изравняване 20:20. Тогава България отново вдигна оборотите и не даде друга точка на Украйна.

Четвъртият сет също мина през обрати. От началото поведе Украйна и поддържаше крехка преднина. България излезе напред в резултата при 17:16. След дълга размяна на точки Украйна пак поведе – 21:19. Българките обаче не можаха повече да се върнат в гейма и загубиха с 22:25.

Контролата отиде в тайбрек. Треньорите решиха да се играе стандартен гейм, а не само до 15 точки. В петата част Мичели пусна резервите, които до този момент или не бяха играли въобще, или за съвсем кратко. Решителната част започна равностойно, но скоро Украйна поведе с 6:3. Няколко пъти българките свалиха пасива си до една точка, обаче не стигаха до изравняване. Това най-накрая се случи при 17:17. За съжаление обратът стигна само дотук. Накрая Украйна се поздрави с успех – 3:2.

До края на подготовката ни за Лигата на нациите имаме още две контроли срещу Белгия в четвъртък и събота. Втората ще бъде отворена за фенове и медии. Мачът започва в събота от 17 ч.

На другия ден националният отбор лети за Анталия. На турска земя ще срещнем Нидерландия, Япония, Италия и Франция.

Последвайте каналите ни в: