На Острова гърмят! Български масажист изнасилвал клиентки в Лондон, а после… ВИДЕО

45-годишен масажист от България е заплашен със затвор, след като беше обвинен в сексуално насилие над много жени в домовете им и правене на неразрешени снимки със сексуален подтекст. Юлиян Димов се възползвал от жертвите си, които го наемали за масажи в собствените им домове.

Скандалът се разкри, когато жена подаде сигнал за Димов след нападение по време на масаж през ноември 2022 г. По-късно други жени, които са имали сеанси с него, съобщават за подобни атаки.

Димов беше арестуван на летище Гетуик в Лондон при опит да пътува с еднопосочен полет за България на 15 юни миналата година. Полицаите претърсили телефона му и открили над 30 снимки на различни жени, направени без тяхното съгласие по време на домашни посещения.

Въпреки че твърдеше, че снимките са били използвани само за професионални цели за неговия уебсайт за масажи, той беше признат за виновен в съда по 12 обвинения за сексуално посегателство, шест обвинения за воайорство и две обвинения за опит за воайорство, съобщи сайтът telegraf.rs.

Съдът наложи на Димов временна мярка забрана да извършва дейност като кинезитерапевт или масажист, която може да доведе до физически контакт с жени.

Освен това му е забранено да използва сайтове за социални мрежи като Facebook и Instagram, както и да притежава каквото и да е устройство, способно да съхранява цифрови изображения, освен ако не докладва за това в Регистъра на извършителите на насилие и сексуални престъпления (ViSOR), уточнява „Труд“.

Освен това му е наредено да не влиза в личните апартаменти на жени без изрично съгласие, освен в присъствието на съпругата си или съсед.

Абигейл Бътлър, която ръководи разследването, посочи, че Димов се е възползвал от жени, които са му имали доверие и които са били в уязвима позиция, когато ги е нападнал.

„Ако някой смята, че е станал жертва на Димов, призовавам ги да се говорят – искаме да ви помогнем. Ние сме посветени на защитата на уязвимите жени и момичета в Лондон и ще направим всичко възможно, за да ги накараме да се чувстват сигурни“, обяви Бътлър. 

Димов ще бъде съден в Wood Green Court на 28 юни тази година.