Славия и Арда ще догонват седмото място

Славия и Арда се изправят един срещу друг в интригуващ двубой от 32-рия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата е днес от 17:45 ч. и ще бъде ръководен от Стоян Арсов.

Преди началото на срещата „белите“ заемат 10-а позиция с актив от 36 точки, докато отборът на Николай Киров е девети с 40 т.

Двата тима се нуждаят от задължителен успех, за да останат в борбата за седмото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите.

На старта на плейофите футболистите на Златомир Загорчич изненадаха Ботев (Пловдив) на „Колежа“ и надделяха с минималното 1:0. Кърджалийци пък, с човек по-малко, спечелиха точка срещу ЦСКА 1948 (1:1) в Бистрица.

През миналия сезон Арда стигна до баражния мач, който обаче беше загубен от Левски с 0:2 на „Герена“. Сега амбициите на всички в клуба са същите, но за да се случи това, гостите трябва да си тръгнат с победа от София днес.

Киров ще трябва да решава доста кадрови проблеми в състава. Аут заради наказание са Милен Стоев и Борислав Цонев, а защитниците Густаво Каскардо и Феликс Ебоа Ебоа продължават да лекуват травми.

Заги пък няма да може да разчита на Владимир Николов, който изтърпява санкция заради натрупани картони, както и на контузения Чунг Нгуен До.

Двата отбора вече се срещнаха два пъти през настоящата кампания, като си размениха по един домакински успех.

СЛАВИЯ – АРДА

Вероятни състави:

СЛАВИЯ:

АРДА:

НАЧАЛО: 17:45 часа
СЪДИЯ: Стоян Арсов
СТАДИОН: „Александър Шаламанов“, София

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe